- course: Főétel
Kacsamáj almakompóttal és zöld kuszkusszal – tartalmas és egészséges étel. A kacsamáj sok vasat tartalmaz, a zöldségek pedig sok-sok klorofilt.
Ingredients
- 1 kg pecsenye kacsamáj
- 200 g pecsenyekacsazsír libazsír, vagy ghee is tökéletes
- 1/2 kg alma
- 2 cm gyömbér átnyomva fokhagymanyomón
- 1 vaníliapor vagy vaníliarúd
- 5 db szegfűszeg
- 200 g nyírfacukor
- kevés víz
- 1 db cukkíni apróra kockázva, héjastól
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj vagy 1/2 ek ghee
- 2 snack uborka apróra kockázva, héjastól
- 2 zellerszár apróra kockázva
- 2 szál újhagyma apróra kockázva
- 1 nagy csésze kuszkusz
- 2 nagy csésze meleg víz
- só bors chilipor
- zöldfűszerek menta, petrezselyem, stb.
- 1 lime leve
- néhány ek olívaolaj
- For: 4 személyre
- Preparation: 15 min
- Cooking: 15 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- Az almakompótót a hozzávalókkal kb. 5 percig főzzük. Ha elkészült, félre tesszük.
- A zöld kuszkuszhoz a hozzávalókat felaprítjuk. A kuszkuszt dupla mennyiségű meleg vízbe tesszük és lefedjük. Ha felszívta a vizet, készen is van. A zöld felaprított hozzávalók közül csak a cukkinit pirítjuk meg a fokhagymával, a többit csak frissen használjuk fel a kuszkuszhoz a zöldfűszerekkel együtt. Mindezt összekeverjük, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd meglocsoljuk lime-mal és olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk (én chilit is teszek rá).
- A megtisztított, vagyis a lehártyázott, megmosott és papírtörlővel áttörölt májat kacsazsíron (vagy libazsíron) kisütjük úgy, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. Ne süssük túl!
Hozzászólások