Kacsamáj almakompóttal és zöld kuszkusszal – tartalmas és egészséges étel. A kacsamáj sok vasat tartalmaz, a zöldségek pedig sok-sok klorofilt.

Ingredients

  • 1 kg pecsenye kacsamáj
  • 200 g pecsenyekacsazsír libazsír, vagy ghee is tökéletes
  • 1/2 kg alma
  • 2 cm gyömbér átnyomva fokhagymanyomón
  • 1 vaníliapor vagy vaníliarúd
  • 5 db szegfűszeg
  • 200 g nyírfacukor
  • kevés víz
  • 1 db cukkíni apróra kockázva, héjastól
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj vagy 1/2 ek ghee
  • 2 snack uborka apróra kockázva, héjastól
  • 2 zellerszár apróra kockázva
  • 2 szál újhagyma apróra kockázva
  • 1 nagy csésze kuszkusz
  • 2 nagy csésze meleg víz
  • bors chilipor
  • zöldfűszerek menta, petrezselyem, stb.
  • 1 lime leve
  • néhány ek olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 15 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. Az almakompótót a hozzávalókkal kb. 5 percig főzzük. Ha elkészült, félre tesszük.
  2. A zöld kuszkuszhoz a hozzávalókat felaprítjuk. A kuszkuszt dupla mennyiségű meleg vízbe tesszük és lefedjük. Ha felszívta a vizet, készen is van. A zöld felaprított hozzávalók közül csak a cukkinit pirítjuk meg a fokhagymával, a többit csak frissen használjuk fel a kuszkuszhoz a zöldfűszerekkel együtt. Mindezt összekeverjük, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd meglocsoljuk lime-mal és olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk (én chilit is teszek rá).
  3. A megtisztított, vagyis a lehártyázott, megmosott és papírtörlővel áttörölt májat kacsazsíron (vagy libazsíron) kisütjük úgy, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. Ne süssük túl!