course:

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 10 min
Cooking: 1 h
Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A levest megalapozzuk a hagyma megpirításával, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Ezeket is jól átpirítjuk, egyelőre még só és egyéb fűszerek nélkül. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, és közepes lángon, már fedő alatt elkezdjük párolni a zöldségeket. Most már sót és borsot is adhatunk hozzá. Majd amikor a paradicsom kezd szétfőni (kb. 5-10 perc), adunk hozzá egy fél teáskanál pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre a levesünket el szeretnénk készíteni. Készre főzzük kb. 45 perc alatt.
  2. Amíg a leves fő, kikeverjük a nokedlit. Nem adunk hozzá vizet. A tojáshoz annyi lisztet adunk, amennyit felvesz, végül megsózzuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesíthetjük még. A készre főtt levesbe szaggatjuk, kb. 3 perc alatt megfő.