Ingredients

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergyökér
  • 2 marák borsó
  • 4-5 db gomba
  • 1 db burgonya
  • 2 db paradicsom a héját el lehet távolítani – leöntjük forrásban lévő vízzel, majd jeges vízbe dobjuk, így könnyen le fog jönni
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek főzőolaj vagy 1 evőkanál ghee
  • só, bors, pirospaprika
  • friss petrezselyemzöld
  • friss zellerzöld
  • 3-4 ek liszt
  • 1 tojás
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 1 h
  • Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A levest megalapozzuk a hagyma megpirításával, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Ezeket is jól átpirítjuk, egyelőre még só és egyéb fűszerek nélkül. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, és közepes lángon, már fedő alatt elkezdjük párolni a zöldségeket. Most már sót és borsot is adhatunk hozzá. Majd amikor a paradicsom kezd szétfőni (kb. 5-10 perc), adunk hozzá egy fél teáskanál pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre a levesünket el szeretnénk készíteni. Készre főzzük kb. 45 perc alatt.
  2. Amíg a leves fő, kikeverjük a nokedlit. Nem adunk hozzá vizet. A tojáshoz annyi lisztet adunk, amennyit felvesz, végül megsózzuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesíthetjük még. A készre főtt levesbe szaggatjuk, kb. 3 perc alatt megfő.