Gyermekkoromban nagymamánál sokat ettük ezt a finom, kiadós és olcsó ételt egy jó kis leves után. A pampuska elkészítését nagymamától lestem el, aki sokszor be is vont a munkába, én szaggathattam ki a pogácsákat, miután ő kinyújtotta a tésztát. A weben található receptek többsége tojást is ajánl a tésztába, ám én nagymamától azt tanultam, hogy burgonya, liszt és só keveréke ez a pogácsa. Vannak azonban, akik egy kis sütőport is adnak hozzá. Mi szeretjük csak úgy, magában is enni, de kiváló köret lehet egy sűrű marhapörkölt mellé vagy sült húshoz.

Ingredients

  • fél kg főtt burgonya
  • kb. 20 dgk finomliszt
  • 2 csipet sütőpor
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 10 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, és tovább sózzuk ízlés szerint.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor nem vesz fel annyi lisztet, mintha melegen kevernénk össze.
  3. A kihűlt burgonyát két csipet sütőporral, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összekeverjük. A tésztát lisztes deszkán (vagy pulton) kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő olajban pár perc alatt kisütjük. krumplipogácsa