course: ,

Ingredients

For: 2 személyre
Preparation: 20 min
Cooking: 15 min
Ready in: 35 min

Instructions

  1. A palacsinta tésztáját fakanállal simára kikeverjük. Ha nincs otthon szódavíz, akkor sima vízzel is helyettesíthetjük. Ebben az esetben a tészta nem lesz annyira légies.
  2. Mivel gheen sütjük a palacsintát, nem lesz olajszag a konyhában, csak a palacsinta illatát érezzük majd. A palacsintasütőt felforrósítjuk. Kevés gheet (kb. egy késhegynyit) dobunk a forró serpenyőbe. Kb. fél szedőkanál palacsintatésztát szétoszlatunk a palacsintasütőben, hogy vékony legyen a tészta. Megsütjük mindkét oldalát.
  3. Én nutellával, házi eperlekvárral és túróval töltöm meg a palacsintát. A túrókrémhez nem használok tojást. A túrót krémesre töröm (kb. 10 dkg), hozzáadok 1 evők házi tejfelt, 1 citrom reszelt héját, 1 mokkáskanál vaníliát, 1 evőkanál nyírfaporcukrot, és jól elkeverem. Hozzáadok még egy evőkanál mazsolát is. Ezt a krémet töltöm a palacsintába.
  4. Jó mókázást!