- course: Desszert
Ingredients
- 100 gr liszt teljes kiőrlésű, vagy mandulaliszt
- 60 gr barnacukor
- 1 csipet só
- 2 csésze alma megpucolva, felkockázva
- 2 marék áfonya
- 1 ek nyírfacukor
- 1 kk fahéj
- 1 kk liszt
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 45 min
- Ready in: 55 min
Instructions
- A vajat apró kockákra vágjuk és elmorzsoljuk egyesével a száraz hozzávalókkal.
- Az almát kockára aprítjuk, és megforgatjuk a mokkáskanálnyi lisztben, cukorban és fahéjban.
- Az almát a kivajazott szufléformákba helyezzük, melyekben az áfonyát is elosztjuk, majd rászórjuk a morzsát. Végül 180 fokon 45 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Notes
Mikor fogyasszuk? Bármikor! Melengeti a lelket .
Hozzászólások