Videórecept:

Mézes-mustáros csirkemell uborkás feta salátával.

Ingredients

  • 2 db csirkemell
  • 1/2 cs magos mustár
  • 1/2 cs méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk
  • 1/4 tk chayenne bors
  • 1/4 tk őrölt chilli
  • 1 uborka
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg feta sajt morzsolva
  • olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 1 h
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 1 h 20 min

Instructions

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkét bepácoljuk legalább 45 percre. Két evőkanál páclét félreteszünk, ezzel majd a végén megkenjük a csirkemelleket. A hús mindkét oldalát 7-7 percig sütjük közepes fokozaton vagy grillezzük a szabadban, szintén közepes lángon.
  2. Amíg a csirke sül, addig összeállítjuk a salátát. Felaprítjuk a zöldségeket kedvünk szerinti formákra. A salátára rámorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk olívaolajjal.