Ez a meggyes pite valódi ízkavalkád: az édes és a savanyú mennyei találkozása.

Ingredients

  • 30 dkg vaj organikus / bio vajat használtam
  • 2 tk vaníliapor vagy vaníliaeszencia - 1 rúd
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • 6 nagy tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 30 dkg liszt mandula- és zabliszt keverékét használtam
  • 1 cs sütőpor
  • 70 dkg meggy
  • For: 24 x 36 cm tepsihez
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 35 min
  • Ready in: 50 min

Instructions

  1. A meggyet kimagozzuk és tésztaszűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
  2. A tojások sárgáját a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk a habhoz és mindig továbbverjük. Így kemény habot kapunk. Ezt kanalanként a tojássárgás keverékhez adagoljuk és szép lassan belekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
  4. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és a kimagozott meggyet (amit én mandulalisztben előtte átforgattam), rászórjuk a tetejére.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd a sütőt visszavesszük 190 fokra, és 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (nyírfa) tálalás előtt meghintjük.