Ez a meggyes pite valódi ízkavalkád: az édes és a savanyú mennyei találkozása.
Ingredients
For: 24 x 36 cm tepsihez
- 30 dkg vaj organikus / bio vajat használtam
- 2 tk vaníliapor vagy vaníliaeszencia - 1 rúd
- 10 dkg nyírfaporcukor
- 6 nagy tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg nyírfacukor
- 30 dkg liszt mandula- és zabliszt keverékét használtam
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg meggy
Preparation: 15 min
Cooking: 35 min
Ready in: 50 min
Instructions
- A meggyet kimagozzuk és tésztaszűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
- A tojások sárgáját a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk a habhoz és mindig továbbverjük. Így kemény habot kapunk. Ezt kanalanként a tojássárgás keverékhez adagoljuk és szép lassan belekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és a kimagozott meggyet (amit én mandulalisztben előtte átforgattam), rászórjuk a tetejére.
- 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd a sütőt visszavesszük 190 fokra, és 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (nyírfa) tálalás előtt meghintjük.
Hozzászólások