- course: Desszert
A tökéletes csoki ganázs és a málna találkozása a piskótával – sosem fogod elfelejteni. És sokszor el fogod készíteni.
Ingredients
- 6 tojás
- 5 ek liszt én mandulalisztet használtam
- 1 ek nyers kakaópor
- 6 ek nyírfacukor
- 2 tk vaníliapor
- 400 mg étcsokoládé 85%-os kakaótartalmú az igazi
- 400 ml tejszín
- 1/2 kg málna
- 5 ek cukor
- 2 tk vaníliapor
- 3 db szegfűszeg
- 1/2 citrom leve
- kevés víz amennyi ellepi
- 200 ml kókusztejszínhab
- 2 lap zselatin
- For: 1 torta
- Preparation: 25 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 1 h 10 min
Instructions
- tojás sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd evőkanalanként a sárgájához adagoljuk.
- keverjük össze. A sütőporos-kakaós lisztet is evőkanalanként adjuk a tésztához, amit 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütük úgy, hogy közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Ha készen van, félre tesszük, hagyjuk kihűlni.
- A ganázshoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel.
- Ha meleg, mehet bele a kockákra összetört csoki. Jól elkeverjük, majd a tűzről levesszük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
- Ha kicsit sűrűbb krémet szeretnénk, akkor használjunk kevesebb tejszínt, bár ezzel az aránnyal is elég sűrű lesz, csak fogyasztás előtt meg kell várni míg a krém teljesen kihűl
- a málnát felforraljuk a hozzávalókkal, majd kb. 5 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük.
- . A még forró léhez 2 db beáztatott és kicsavart zselatinlapot keverünk. A kókusztejszínt felverjük és hozzá keverjük a málnakrémet. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.
- Ha mindennel elkészültünk és minden kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük csoki ganázzsal, majd megszórjuk friss málnával. Ráborítjuk a piskóta másik felét, amit bevonunk a kókuszos málnakrémmel, majd friss málnával kidíszítjük.
Hozzászólások