A tökéletes csoki ganázs és a málna találkozása a piskótával – sosem fogod elfelejteni. És sokszor el fogod készíteni.

Ingredients

  • 6 tojás
  • 5 ek liszt én mandulalisztet használtam
  • 1 ek nyers kakaópor
  • 6 ek nyírfacukor
  • 2 tk vaníliapor
  • 400 mg étcsokoládé 85%-os kakaótartalmú az igazi
  • 400 ml tejszín
  • 1/2 kg málna
  • 5 ek cukor
  • 2 tk vaníliapor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve
  • kevés víz amennyi ellepi
  • 200 ml kókusztejszínhab
  • 2 lap zselatin
  • For: 1 torta
  • Preparation: 25 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. tojás sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd evőkanalanként a sárgájához adagoljuk.
  2. keverjük össze. A sütőporos-kakaós lisztet is evőkanalanként adjuk a tésztához, amit 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütük úgy, hogy közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Ha készen van, félre tesszük, hagyjuk kihűlni.
  3. A ganázshoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel.
  4. Ha meleg, mehet bele a kockákra összetört csoki. Jól elkeverjük, majd a tűzről levesszük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kicsit sűrűbb krémet szeretnénk, akkor használjunk kevesebb tejszínt, bár ezzel az aránnyal is elég sűrű lesz, csak fogyasztás előtt meg kell várni míg a krém teljesen kihűl
  6. a málnát felforraljuk a hozzávalókkal, majd kb. 5 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük.
  7. . A még forró léhez 2 db beáztatott és kicsavart zselatinlapot keverünk. A kókusztejszínt felverjük és hozzá keverjük a málnakrémet. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.
  8. Ha mindennel elkészültünk és minden kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük csoki ganázzsal, majd megszórjuk friss málnával. Ráborítjuk a piskóta másik felét, amit bevonunk a kókuszos málnakrémmel, majd friss málnával kidíszítjük.