Lazac garnélával, tejszínes kapormártással és cukkinis-karfiolos tócsnival.

Ingredients

  • 2 szelet lazac filé lehet bőrös is
  • 5 db garnéla
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1/2 ek ghee
  • 1/2 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 1/4 fej kisebb karfiol
  • 1 tojás
  • só, bors, kevés chilipor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szőlőmagolaj a sütéshez
  • snidlingvirág díszítésnek, ha akad a kertben
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A salottahagymát és a kaprot apróra vágjuk, kevés gheen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és kissé kifőzzük, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Mehet hozzá a tejszín és fűszerek is. Ezzel a kapros-tejszínes mártás elkészült.
  2. A lazacot és a garnélát befűszerezzük, majd félre tesszük, amíg bekeverjük a cukkinis-karfiolos tócsnit. A tócsni zöldséghozzávalóit aprítógépben ledaráljuk, a hozzávalókkal bekeverjük. Az olajat közepesen forróra hevítjük, és kisütjük a tócsnikat. Én kiskanállal szaggattam, mert így percek alatt készre sülnek, de csinálhatjátok evőkanállal is.
  3. A lazacot süthetjük serpenyőben, kevés gheen. Ha bőrös lazaccal dolgozunk, akkor 200 fokon tegyük grill fokozatra a sütőbe, majd süssük készre kb. 9 perc alatt. A serpenyőben rövidebb idő alatt elkészül. Hagyjuk a lazacot belül szép rózsaszínre, ne süssük túl, hiszen élvezni szeretnénk a finom hal ízét.