Koreai bbq csirkecomb újhagymával és pirított szezámmaggal

Ingredients

  • 8 db csirkecomb felső comb, kicsontozva
  • 1.5 ek szőlőmagolaj
  • 1-2 ek szárazon pirított szezámmag
  • 2 újhagyma
  • 4 ek szójaszóz
  • 4 ek rizsecet
  • 5 ek barnacukor
  • 2,5 cm gyömbér hámozva, reszelve
  • 4 ek chiliszósz csípős
  • 4 ek ketchup
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 20 min

Instructions

  1. A bbq-hoz a szószt elkészítjük. Öntsük az ecetet és a szójaszószt egy kancsóba. Egy kis lábosban melegítsük fel a cukrot 1 ek vízzel, majd főzzük sötét karamellé. Amikor ezzel megvagyunk, öntsük hozzá az ecetes-szójaszószos keveréket. Lépjünk el a tűztől ennél a mozdulatnál, mert spriccelni fog a cukor és a keverékünk! Keverjük össze és főzzük sűrű masszává kb. 5 perc alatt. Tegyük félre.
  2. A húsokat megkenjük az olajjal. Sózzuk és borsozzuk. A grillen 10-10 percig sütjük mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz. A sütést a comb bőrös oldalával kezdjük. Ha készen van, akkor bekenjük a bbq szósszal és visszatesszük kb. 2-2 percre, majd a szezámmagban megforgatjuk és megszórjuk tálalás előtt az átlósan vékony karikára vágott újhagymával.
  3. A vendégeink el fognak ájulni. Barna rizzsel vagy friss zöld, kevert salátával kínáljuk.