- course: Főétel
Ingredients
- 2 szelet szalonna ne legyen húsos
- fél szál csípős és fél szál csemege házi kolbász
- fél kg savanyú káposzta
- szalonnazsír ami kisül a szalonnából
- 2 csésze rizs
- tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- fél kg sertéslapocka
- só, bors, pirospaprika
- For: 4 személyre
- Preparation: 20 min
- Cooking: 1 h
- Ready in: 1 h 45 min
Instructions
- A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát beirdaljuk és mindkettőt kisütjük. Félretesszük, a zsírjukat is. A pörköltet elkészítjük.
- A hagymát megpirítjuk, a húst apróra kockázzuk, és a hagymán átpirítjuk, majd jöhet bele az apróra vágott paprika és paradicsom, majd megszórhatjuk pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel és készre főzzük kb. egy óra alatt.
- Ez idő alatt a káposztát lecsepegtetjük és átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú az étel.
- Ha megvagyunk, a kisült szalonnazsíron fedő alatt megpároljuk a káposztát kb. 30-45 perc alatt.
- A rizst is készre főzzük fedő alatt egy teáskanál sóval és kétszer annyi mennyiségű vízzel.
- Ha minden elkészült, kezdődhet a rétegezés. A jénait vagy a tepsit megkenjük szalonnazsírral. Az aljára teszünk egy réteg káposztát, erre egy réteg rizst, majd a kolbászkarikákat és a pörköltet. Meglocsoljuk egy kis tejfellel és egy kis kolbászzsírral, majd a káposztával újrakezdjük a rétegezést, amit én káposztával is fejezek be, és a végén tejfellel meglocsolom a rakottast.
- A kisütött, felaprított szalonnával és a maradék kolbásszal megszórjuk a tetejét, és 25 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólások