Ingredients

  • 2 szelet szalonna ne legyen húsos
  • fél szál csípős és fél szál csemege házi kolbász
  • fél kg savanyú káposzta
  • szalonnazsír ami kisül a szalonnából
  • 2 csésze rizs
  • tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél kg sertéslapocka
  • só, bors, pirospaprika
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 1 h
  • Ready in: 1 h 45 min

Instructions

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát beirdaljuk és mindkettőt kisütjük. Félretesszük, a zsírjukat is. A pörköltet elkészítjük.
  2. A hagymát megpirítjuk, a húst apróra kockázzuk, és a hagymán átpirítjuk, majd jöhet bele az apróra vágott paprika és paradicsom, majd megszórhatjuk pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel és készre főzzük kb. egy óra alatt.
  3. Ez idő alatt a káposztát lecsepegtetjük és átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú az étel.
  4. Ha megvagyunk, a kisült szalonnazsíron fedő alatt megpároljuk a káposztát kb. 30-45 perc alatt.
  5. A rizst is készre főzzük fedő alatt egy teáskanál sóval és kétszer annyi mennyiségű vízzel.
  6. Ha minden elkészült, kezdődhet a rétegezés. A jénait vagy a tepsit megkenjük szalonnazsírral. Az aljára teszünk egy réteg káposztát, erre egy réteg rizst, majd a kolbászkarikákat és a pörköltet. Meglocsoljuk egy kis tejfellel és egy kis kolbászzsírral, majd a káposztával újrakezdjük a rétegezést, amit én káposztával is fejezek be, és a végén tejfellel meglocsolom a rakottast.
  7. A kisütött, felaprított szalonnával és a maradék kolbásszal megszórjuk a tetejét, és 25 percre visszatesszük a sütőbe.