Ingredients
For: 4 személyre
- 1 csésze kerek szemű rizs
- 1 csésze víz
- 2 csésze kókusztejszín
- The kók ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
- 3 ek nyírfacukor
- 1 tk igazi vaníliakivonat vagy vaníliapor
- 1 csipet tonkabab por
- ízlés szerint málna
Preparation: 5 min
Cooking: 30 min
Ready in: 35 min
Instructions
- A rizst jól átmossuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Ha a víz forrni kezd, hozzáadjuk a kókusztejet és a kókusztejszínt, a fűszereket és a cukrot.
- Elkészítés: Kb. 30 perc alatt lesz krémes, puha a rizs. Az, hogy vízben kezdjük főzni a rizst, meggyorsítja a főzési folyamatot. Vigyázzunk, hogy a forrásnak indult tejes rizs nehogy kifusson! Ha felforrt, vegyük vissza a lángot tartalékra, és úgy főzzük tovább, közben keverjük meg gyakran (olyan ez, mint a rizottó, nem nagyon lehet magára hagyni).
- Friss málnával pohárba vagy tálkába rétegezzük.
Egészségetekre!
Hozzászólások