Ingredients

  • 1 csésze kerek szemű rizs
  • 1 csésze víz
  • 2 csésze kókusztejszín
  • The kók ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
  • 3 ek nyírfacukor
  • 1 tk igazi vaníliakivonat vagy vaníliapor
  • 1 csipet tonkabab por
  • ízlés szerint málna
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 5 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 35 min

Instructions

  1. A rizst jól átmossuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Ha a víz forrni kezd, hozzáadjuk a kókusztejet és a kókusztejszínt, a fűszereket és a cukrot.
  2. Kb. 30 perc alatt lesz krémes, puha a rizs. Az, hogy vízben kezdjük főzni a rizst, meggyorsítja a főzési folyamatot. Vigyázzunk, hogy a forrásnak indult tejes rizs nehogy kifusson! Ha felforrt, vegyük vissza a lángot tartalékra, és úgy főzzük tovább, közben keverjük meg gyakran (olyan ez, mint a rizottó, nem nagyon lehet magára hagyni).
  3. Friss málnával pohárba vagy tálkába rétegezzük. Egészségetekre!