course: Desszert
Íme egy reform bögrés diós sütemény, melyet nagyon egyszerű elkészíteni. Ráadásul télen különösen jó diós süteményeket készíteni, mert az olajos magvakhoz hasonlóan a dió tápanyagtartalma versenybe száll akár egy főétellel is. Mindemellett a dió jó hatással van a vérnyomásra és a keringésre is, valamint tele van jótékony ásványi anyagokkal. Magas az E-vitamin tartalma pedig jót tesz a bőrnek is. Használjuk tehát bátran a diót sütéshez, vagy fogyasszuk nyersen sajttal és almával, hiszen kiváló téli csemege.
Ingredients
For: 1 kisebb tepsihez
- 1 tojás
- 1 bögre nyírfacukor
- 1 bögre mandulaliszt
- 1 bögre kókusztej
- 1 bögre dió durvára darálva
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 ek mazsola
- 100 g étcsokoládé jó minőségű, 70%-os kakaótartalmú
- 5 dkg vaj
Preparation: 10 min
Cooking: 30 min
Ready in: 40 min
Instructions
- A diót szeretem kicsit átpirítani, épp csak addig, amíg illatozni kezd, hogy az aromák jól kijöjjenek a sütiben. Durvára darálom a sütihez.
- A tészta hozzávalóit robotgéppel vagy kézi mixerrel kikeverjük.
- Kisebb – vajazott, lisztezett – tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig).
- Ha kihűlt, a csokit a vajjal összeolvasztjuk gőz felett, majd bevonjuk vele a sütit. Megvárjuk, amíg a csokimáz megdermed, és utána kockákra szeleteljük.
Hozzászólások