Ingredients

  • 1 közepes kelkáposzta megtisztítva, torzsa eltávolítva, felcsíkozva
  • 3 közepes burgonya apróra kockázva
  • só, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél kk köménymag teatojásban is főzhetjük a főzelékbe
  • 1 dl tejföl a sűrítéshez
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 35 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 5 min

Instructions

  1. A kelkáposzta-főzelék nem volt gyermekkorom kedvence, de mára annyira megszerettem, hogy igen sokszor elkészítem.
  2. A megfőtt főzelékből szedjünk ki egy jó nagy szedőkanállal. Ezt a lét, valamint 1 dl tejfölt botmixerrel kikeverünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha szükséges, még ízesíthetjük.
  3. Fasírozottal vagy pörkölttel kínáljuk.