Készen álltok arra, hogy könnyedén elkészítsünk egy gluténmentes, kalóriaszegény, tápanyagban gazdag ételt? Mert ez egy olyan „pizza” lesz, aminek pizza íze van, karfiolból készült liszt hozzáadása nélkül.

Fontos, hogy a karfiolt soha ne főzzük túl. Gyermekoromból csak túlfőzött karfiolra emlékszem, ám én ezzel leszámoltam. A karfiol kiváló antioxidáns és magas a C-vitamin tartalma. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is ismert, emellett támogatja az emésztőrendszert.

Ingredients

  • 2 csésze karfiol robotgépben összeaprítva
  • 2 tojás
  • 1 cs cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek oregánó
  • 1 cs mozarella vagy bármi más sajt, akár a cheddar is jó
  • 3 dl paradicsomszósz natúr, bio
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • kevés zellerlevél
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 40 min

Instructions

  1. A robotgépben ledaráljuk a karfiolt úgy, hogy 2 csészényit kapjunk. (Ehhez egy kisebb fej karfiolra lesz szükségünk.) Összekeverjük egy csésze cheddarral, a tojásokkal és a fűszerekkel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe lapítjuk a masszát, úgy mint a pizzatésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd rászórjuk a megmaradt csésze sajtot, és még 5 percig sütjük, hogy ráolvadjon.
  2. A paradicsommártáshoz a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szószt és a fűszereket. Kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd robotgépben simára pürésítjük.
  3. Ha kész a „karfilolpizzánk”, felszeleteljük, és még melegen tálaljuk a paradicsommártással.