Ez az étel kitűnő egészséges fogás lehet az ünnepekre, a kacsacomb akár karácsony estére is kiváló választás. Elkészítése nem bonyolult, nem igényel állandó konyhai jelenlétet, hiszen mindent sütőben sütünk meg. A családunkat biztosan levesszük a lábáról ezzel a fogással. A kacsacomb számomra ünnepi fogás, amihez kiválóan illik a szilva és a lilahagyma édeskés íze rozmaringgal kombinálva. A szilva a saját kertünkből van, a fagyasztóból vettem elő.

Ingredients

  • 6 db kacsacomb
  • fél kg szilva
  • fél kg lilahagyma
  • néhány gerezd fokhagyma pucolatlanul
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 ek libazsír vagy kacsazsír
  • só, bors
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 2 h
  • Ready in: 2 h 15 min

Instructions

  1. A szobahőmérsékletű kacsacombokat megtisztítjuk, bekenjük egy kis liba- vagy kacsazsírral, majd sózzuk és borsozzuk, valamint megszórjuk rozmaringgal.
  2. A tepsit is kikenem zsírral. Több zsiradékra nem lesz szükség, mert a kacsacombok zsírja is ki fog sülni.
  3. A kizsírozott tepsibe helyezzük a félbe vágott, kimagozott szilvát és negyedelt vagy vastag karikára vágott lilahagymát. Erre ültetjük rá a befűszerezett kacsacombokat. Kb. 1,5 órát sütjük fólia alatt 190 fokos sütőben, majd fólia nélkül még kb. egy fél órát, hogy szépen megpiruljon a kacsa bőre.
  4. A combokat szilvás hagymával körítjük, de készíthetünk hozzá burgonya köretet is.