Ingredients

  • 1 vöröshagyma apróra kockázva
  • 1-2 fehér paprika apróra kockázva
  • 1-2 paradicsom apróra kockázva
  • 20 dk marhahús darálva
  • 5-6 db gomba barna csiperkét használtam
  • só, bors, pirospaprika
  • 4 ek szőlőmagolaj vagy bármilyen főzőolaj
  • tejföl a tálaláshoz
  • reszelt sajt a tálaláshoz
  • 350 g makaróni al dente-re főzve
  • For: 3 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 45 min
  • Ready in: 1 h 15 min

Instructions

  1. A pörköltet lecsósan elkészítjük. A hagymát megpirítjuk, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Kb. 5 percig sütjük. Mehet bele a marhahús is, amit 5 percig pirítunk, majd a gombát is hozzáadjuk. Még ezzel is 5 percig pirítjuk. Fűszereket csak most adok hozzá. Végül felöntjük kevés vízzel, és sűrű pörköltet főzünk belőle. A végén tejfölt adunk hozzá, és még egyszer felforraljuk.
  2. Közben a makarónit az előírtnál 1-2 perccel kevesebb ideig főzzük, mert a sütőben is „fő” még.
  3. A pörkölt szaftjából leszedünk pár kanállal, ezt majd a tejföllel kikeverjük. A többi pörköltet a makarónival összekeverjük, és egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a pörköltszaftos tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe helyezzük kb. 20 percre, amíg a tészta széle elkezd pirulni, és a sajt aranybarnán ráolvad a tésztára.
  4. Tálalásnál még tejfölt kínálhatunk hozzá. Bármilyen télire eltett savanyúság illik hozzá.