- course: Főétel
Ingredients
- 1 vöröshagyma apróra kockázva
- 1-2 fehér paprika apróra kockázva
- 1-2 paradicsom apróra kockázva
- 20 dk marhahús darálva
- 5-6 db gomba barna csiperkét használtam
- só, bors, pirospaprika
- 4 ek szőlőmagolaj vagy bármilyen főzőolaj
- tejföl a tálaláshoz
- reszelt sajt a tálaláshoz
- 350 g makaróni al dente-re főzve
- For: 3 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 45 min
- Ready in: 1 h 15 min
Instructions
- A pörköltet lecsósan elkészítjük. A hagymát megpirítjuk, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Kb. 5 percig sütjük. Mehet bele a marhahús is, amit 5 percig pirítunk, majd a gombát is hozzáadjuk. Még ezzel is 5 percig pirítjuk. Fűszereket csak most adok hozzá. Végül felöntjük kevés vízzel, és sűrű pörköltet főzünk belőle. A végén tejfölt adunk hozzá, és még egyszer felforraljuk.
- Közben a makarónit az előírtnál 1-2 perccel kevesebb ideig főzzük, mert a sütőben is „fő” még.
- A pörkölt szaftjából leszedünk pár kanállal, ezt majd a tejföllel kikeverjük. A többi pörköltet a makarónival összekeverjük, és egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a pörköltszaftos tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe helyezzük kb. 20 percre, amíg a tészta széle elkezd pirulni, és a sajt aranybarnán ráolvad a tésztára.
- Tálalásnál még tejfölt kínálhatunk hozzá. Bármilyen télire eltett savanyúság illik hozzá.
Hozzászólások