course:

Hideg chilis paradicsomleves bazsalikomolajjal és blansírozott zellerszárral. Ez a leves forró nyári estéken kiváló vacsora is lehet.

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 30 min
Cooking: 10 min
Ready in: 40 min

Instructions

  1. Az olívaolajat egy apró lábosba öntjük és a fokhagymákat belehelyezzük úgy, hogy az olaj ellepje. A fokhagymát 30 percen keresztül konfitáljuk, vagyis lassú tűzön sütjük úgy, hogy az olaj ellepi. Ha készen van, a fokhagymát kiszedjük, és félretesszük az olajjal együtt.
  2. A paradicsomot forrásban lévő vízben fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk őket, hogy a héjuk könnyen lejöjjenek. A szárzellert burgonyahámozóval megpucoljuk és hosszában harmadoljuk. Ezután forrásban lévő vízhez adjuk, és egy percig blansírozzk, majd szintén jeges vízbe dobjuk.
  3. A bazsalikommal is így járunk el. Fél percig blanzírozzuk, lecsepegtetjük és félretesszük.
  4. A hámozott paradicsomot, a konfitált fokhagymát és felaprított, kimagozott chilit beletesszük a turmixgépbe, és pürésítjük. Sózzuk és borsozzuk. Hígítjuk a zöldségalaplével, majd egy zárható edénybe tesszük, és behűtjük. A bazsalikomleveleket a megmaradt olaj felével pürésítjük, és a levesre csöpögtetjük tálaláskor. Még a zellerszárból is kínálunk hozzá.