A hátszín sokoldalúan felhasználható, értékes hús. Akár saláta alapjaként is szolgálhat.

Ingredients

  • 40 dkg hátszín felcsíkozva
  • só, bors
  • 1-1 különböző színű kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 4 db újhagyma csíkokra vágva
  • 1 nagyobb cukkíni csíkokra vágva, a közepét kivéve, a magokra nincs szükségünk
  • 1 piros chili magja nélkül
  • 1 cm gyömbér fokhagymanyomón áttörve
  • 12 db koktélparadicsom a tálaláshoz, díszítéshez
  • 1 marék összeaprított petrezselyem
  • 1 marék összeaprított koriander frissen, a tálalásnál rászórva
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 ek halszósz
  • 1 ek barna nádcukor
  • 1 lime, vagy citrom leve
  • só, bors
  • For: 4
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 5 min
  • Ready in: 20 min

Instructions

  1. A húst egészben besózzuk és borsozzuk, majd az egész szeleteket kisütünk (mindkét oldalt 2-2 percig). Ha kész, félretesszük pihentetni.
  2. A salátához a hozzávalókat felcsíkozzuk, majd a hús után megmaradt zsiradékban megpirítjuk a fokhagymával és a gyömbérrel együtt, közben sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kb. 5 percig pirítjuk magas lángon. Ha készen van, hozzáadjuk a már felcsíkozott hátszínt, és összemelegítjük.
  3. Hozzáadjuk az elkészített salátaöntetet, és még átforgatjuk a forró serpenyőben együtt tálalás előtt.