A hátszín sokoldalúan felhasználható, értékes hús. Akár saláta alapjaként is szolgálhat.
Ingredients
- 40 dkg hátszín felcsíkozva
- só, bors
- 1-1 különböző színű kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 4 db újhagyma csíkokra vágva
- 1 nagyobb cukkíni csíkokra vágva, a közepét kivéve, a magokra nincs szükségünk
- 1 piros chili magja nélkül
- 1 cm gyömbér fokhagymanyomón áttörve
- 12 db koktélparadicsom a tálaláshoz, díszítéshez
- 1 marék összeaprított petrezselyem
- 1 marék összeaprított koriander frissen, a tálalásnál rászórva
- 1 ek szójaszósz
- 3 ek halszósz
- 1 ek barna nádcukor
- 1 lime, vagy citrom leve
- só, bors
- For: 4
- Preparation: 15 min
- Cooking: 5 min
- Ready in: 20 min
Instructions
- A húst egészben besózzuk és borsozzuk, majd az egész szeleteket kisütünk (mindkét oldalt 2-2 percig). Ha kész, félretesszük pihentetni.
- A salátához a hozzávalókat felcsíkozzuk, majd a hús után megmaradt zsiradékban megpirítjuk a fokhagymával és a gyömbérrel együtt, közben sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kb. 5 percig pirítjuk magas lángon. Ha készen van, hozzáadjuk a már felcsíkozott hátszínt, és összemelegítjük.
- Hozzáadjuk az elkészített salátaöntetet, és még átforgatjuk a forró serpenyőben együtt tálalás előtt.
Hozzászólások