- course: Reggeli
A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák.
Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem.
Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.
Ingredients
- 2 kisebb burgonya
- 10 dkg bacon apróra felkockázva
- 10 dkg reszelt sajt cheddar, trappista, stb
- 1-2 tojás ízlés szerint
- 1 ek petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika füstölt
- ghee a sütéshez
- só, bors
- For: 2 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 10 min
- Ready in: 20 min
Instructions
- A burgonyát lereszeljük nagyobb fokú reszelőn. A bacont és a reszelt sajtot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a tojásokat, a fűszereket, az áttört fokhagymát és a petrezselymet is hozzáadjuk. Jól eldolgozzuk.
- A gheet felmelegítjük egy serpenyőben, majd mikor már forró, belekanalazhatjuk a hash brown-okat, vagy akár egészben is megsüthetjük a serpenyőben, és később felszeleteljük. Én a kanalazást választottam, így hamarabb elkészül, és több a ropogós rész is rajta.
Hozzászólások