A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák.
Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem.
Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.

Ingredients

  • 2 kisebb burgonya
  • 10 dkg bacon apróra felkockázva
  • 10 dkg reszelt sajt cheddar, trappista, stb
  • 1-2 tojás ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika füstölt
  • ghee a sütéshez
  • só, bors
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 10 min
  • Ready in: 20 min

Instructions

  1. A burgonyát lereszeljük nagyobb fokú reszelőn. A bacont és a reszelt sajtot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a tojásokat, a fűszereket, az áttört fokhagymát és a petrezselymet is hozzáadjuk. Jól eldolgozzuk.
  2. A gheet felmelegítjük egy serpenyőben, majd mikor már forró, belekanalazhatjuk a hash brown-okat, vagy akár egészben is megsüthetjük a serpenyőben, és később felszeleteljük. Én a kanalazást választottam, így hamarabb elkészül, és több a ropogós rész is rajta.