A gulyáslevest megfőzhetjük odakint a szabadban, de ha erre nincs lehetőségünk, bátran elkészíthetjük lábasban is, így is nagyon ízes lesz a leves. A nokedlivel rendkívül tartalmas és laktató fogás lesz. Ha tehetjük, főzzünk a szabadban, húsvétkor kiváló tevékenység lehet a közös gulyásfőzés.

Ingredients

  • 1,5 kg marhalábszár felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • só, bors, pirospaprika
  • 8 közepes burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 2 db zellerszár
  • 1 db karalábé
  • friss petrezselyemzöld
  • friss zellerzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 4-6 ek liszt
  • For: 6 személyre
  • Cooking: 3 h
  • Ready in: 3 h

Instructions

  1. Először készítsünk egy sűrű, szaftos pörköltet. A hagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk, majd jöhet hozzá a fokhagyma, a bors, a só és a pirospaprika. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, és készre főzzük a pörköltet, kb. 2,5 -3 óra alatt.
  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre a gulyást szeretnénk. Készre főzzük. Ha szükséges, utánfűszerezzük. A nokedlit csak az utolsó percekben főzzük bele.
  3. Friss petrezselyemmel, tejföllel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.