- course: Főétel
A gulyáslevest megfőzhetjük odakint a szabadban, de ha erre nincs lehetőségünk, bátran elkészíthetjük lábasban is, így is nagyon ízes lesz a leves. A nokedlivel rendkívül tartalmas és laktató fogás lesz. Ha tehetjük, főzzünk a szabadban, húsvétkor kiváló tevékenység lehet a közös gulyásfőzés.
Ingredients
- 1,5 kg marhalábszár felkockázva
- 2 fej vöröshagyma apróra kockázva
- só, bors, pirospaprika
- 8 közepes burgonya
- 3 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 2 db zellerszár
- 1 db karalábé
- friss petrezselyemzöld
- friss zellerzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 4-6 ek liszt
- só
- For: 6 személyre
- Cooking: 3 h
- Ready in: 3 h
Instructions
- Először készítsünk egy sűrű, szaftos pörköltet. A hagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk, majd jöhet hozzá a fokhagyma, a bors, a só és a pirospaprika. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, és készre főzzük a pörköltet, kb. 2,5 -3 óra alatt.
- Ezután hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre a gulyást szeretnénk. Készre főzzük. Ha szükséges, utánfűszerezzük. A nokedlit csak az utolsó percekben főzzük bele.
- Friss petrezselyemmel, tejföllel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólások