Varázslat! Színekben úszó lazacmámor, amit akár 45 perc alatt az asztalodra tehetsz könnyű és ízletes vacsorának.

Ingredients

  • 4 szelet bőrös lazac
  • kevés zsiradék, például ghee
  • 5 ek szójaszósz
  • 1 cm gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 tk chilipaprika
  • 1 fél citrom leve
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 1 nagyobb, érett, de kemény mangó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 sárga paprika
  • 3 szál újhagyma
  • friss koriander
  • friss petrezselyem
  • 1 lime leve
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 25 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A lazacot a sütés előtt legalább 20 percig a páclében érleljük.
  2. A salátához a hozzávalókat egyforma méretűre felaprítjuk. Összekeverjük, meglocsoljuk 1 lime levével, és megszórjuk a felaprított korianderrel és petrezselyemmel. Fogyasztásig félretesszük.
  3. A lazacot kisütjük. A bőrös felének kb. 5 perc kell, a másik oldalának már éppen csak 1-2 perc, hogy ne száradjon ki a lazac. Attól függően ki hogyan kéri és szereti, süthetjük még egy-két perccel tovább.
  4. A tányérra salátát szedünk, ráhelyezzük a kész lazacot, és már fogyaszthatjuk is.lazac-salmon