Ingredients

  • 1 kg feketekagyló
  • 1 ek ghee vagy 3 ek főzőolaj
  • 1 salottahagyma apróra vágva
  • 3 zúzott fokhagyma
  • 1 répa apróra vágva, vagy reszelve
  • 1 zellerszár vagy kis darab zellergyökér
  • 3 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 10 min
  • Ready in: 20 min

Instructions

  1. A kagylót nagyon alaposan folyó víz alatt megmossuk, a tisztításhoz körömkefét szoktam használni. Azokat a kagylókat, melyek már főzés előtt kinyílnak, kidobjuk, csak a többit használjuk fel.
  2. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a répát és a zellert, majd a fokhagymát is. Felöntjük fehérborral, majd felforraljuk és felöntjük tejszínnel. Jöhet bele a kagyló, amit 2-3 perc alatt készre főzünk, amíg ki nem nyílnak. Jó nagy lábosba kezdjük el a főzést, mert a kagylók, ahogy nyílnak, egyre nagyobb helyet foglalnak el. Végül rádobjuk a friss, apróra összevágott petrezselymet és már tálalunk is. feketekagylo
  3. Nagy tálban szervírozzuk! Tegyünk az asztalra egy másik tálat is, amibe a kagyló héját bele lehet majd tenni. A kagyló héját a szósz „kikanalazására” is használhatjuk, a friss bagettel pedig „tunkolni” lehet.