course: Főétel
Ingredients
For: 4 személyre
- 1/2 kg sertéshús mangalicát használtam
- 1/2 kg marhahús füvön legelt marhát használtam
- 1 fej hagyma megdinsztelve kevés olajon
- 1 fej fokhagyma megdinsztelve a hagymával együtt
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika kömény
- 2 tojás
- zsemlemorzsa ha ropogósabbra szeretnénk - de így nem gluténmentes!
- sütéshez szőlőmagolaj
- 4 db sárgarépa
- 1 fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 édeskömény-gumó
- 4 levél kelkáposzta blansírozva
Preparation: 15 min
Cooking: 15 min
Ready in: 30 min
Instructions
- A fasírthoz a darált húsokat összekeverjük a fűszerekkel, hagymákkal és tojásokkal. Golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában átforgatjuk. Félretesszük őket.
- A zöldséget megtisztítjuk és a kel kivételével grillezzük őket kevés ghee-n vagy olíván ízlés szerinti fűszerekkel, sóval, borssal, chilivel. A fasírtokat szőlőmagolajban sütjük ki.
Notes
Akkor gluténmentes az étel, ha morzsa nélkül készítjük a fasírtot!
Hozzászólások