Ingredients

  • 1/2 kg sertéshús mangalicát használtam
  • 1/2 kg marhahús füvön legelt marhát használtam
  • 1 fej hagyma megdinsztelve kevés olajon
  • 1 fej fokhagyma megdinsztelve a hagymával együtt
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika kömény
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa ha ropogósabbra szeretnénk - de így nem gluténmentes!
  • sütéshez szőlőmagolaj
  • 4 db sárgarépa
  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 édeskömény-gumó
  • 4 levél kelkáposzta blansírozva
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 15 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. A fasírthoz a darált húsokat összekeverjük a fűszerekkel, hagymákkal és tojásokkal. Golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában átforgatjuk. Félretesszük őket.
  2. A zöldséget megtisztítjuk és a kel kivételével grillezzük őket kevés ghee-n vagy olíván ízlés szerinti fűszerekkel, sóval, borssal, chilivel. A fasírtokat szőlőmagolajban sütjük ki.

Notes

Akkor gluténmentes az étel, ha morzsa nélkül készítjük a fasírtot!