- course: Desszert
Eperszezon van, ilyenkor minden desszertbe megpróbálom elrejteni valahogyan. Desszertbe rejtve nálunk az eper jobban fogy.
Ingredients
- 30 dkg eper
- 250 gr mascarpone
- 1-2 tk vaníliakivonat valódi vaníliakivonat
- 2 dl kókusztejszín
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 facsarásnyi citromlé
- 4 ek nyírfacukor
- 8 db babapiskóta
- For: 4 személyre
- Preparation: 30 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- A babapiskóta beáztatásához kb. 8-10 szem epret összevágok, hozzáadok 2 evőkanál nyírfaporcukrot, és kevés vízzel felteszem forrni. Kb. 2-3 percig forralom, míg elkezd kicsit sziruposodni. Ezután leveszem a tűzről, ebben forgatom majd meg a babapiskótákat, ha kihűlt.
- A többi epret is felkarikázom kivéve pár szemet, amit majd a díszítéshez szeretnék felhasználni. A mascarponet a kókusztejszínnel, vaníliával, citrommal és a héjával, valamint 2 kanál nyírfaporcukorral habosra keverem.
Hozzászólások