Eperszezon van, ilyenkor minden desszertbe megpróbálom elrejteni valahogyan. Desszertbe rejtve nálunk az eper jobban fogy.

Ingredients

  • 30 dkg eper
  • 250 gr mascarpone
  • 1-2 tk vaníliakivonat valódi vaníliakivonat
  • 2 dl kókusztejszín
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 facsarásnyi citromlé
  • 4 ek nyírfacukor
  • 8 db babapiskóta
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 30 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. A babapiskóta beáztatásához kb. 8-10 szem epret összevágok, hozzáadok 2 evőkanál nyírfaporcukrot, és kevés vízzel felteszem forrni. Kb. 2-3 percig forralom, míg elkezd kicsit sziruposodni. Ezután leveszem a tűzről, ebben forgatom majd meg a babapiskótákat, ha kihűlt.
  2. A többi epret is felkarikázom kivéve pár szemet, amit majd a díszítéshez szeretnék felhasználni. A mascarponet a kókusztejszínnel, vaníliával, citrommal és a héjával, valamint 2 kanál nyírfaporcukorral habosra keverem.