Kiváló szezonális főzelék.
Ingredients
- 2 db cukkíni
- 1 db fehér tök
- 1 vöröshagyma
- 2 ek szőlőmagolaj
- 1 cs kapor
- 2 tk keményítő
- 2 dl tejföl vagy kókusztejszín
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- fél citrom leve ha savanyúbban szereted, akkor egy egészé
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
- A kapor felét is hozzáadjuk, ezzel is összepirítjuk. Az egyforma méretűre legyalult tököt és cukkinit hozzáadjuk a pirított hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel, hogy éppen csak ellepje, felöntjük. Kb. 15 perc alatt puhává főzzük fedő alatt.
- A tejfelt és a keményítőt kikeverjük, majd hőkiegyenlítéssel (a hideg tejfelt meleg főzelékkel hígítjuk, mielőtt a forró ételhez adjuk) a tökhöz adjuk. A maradék felaprított kaporral megszórjuk. Utánsózzuk és borsozzuk, ha szükséges. Citromlével tovább ízesítjük.
- Készen vagyunk. Nekem szűzérme maradt az előző napról, ugyhogy én azt sütöttem a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások