Kiváló szezonális főzelék.

Ingredients

  • 2 db cukkíni
  • 1 db fehér tök
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 1 cs kapor
  • 2 tk keményítő
  • 2 dl tejföl vagy kókusztejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • fél citrom leve ha savanyúbban szereted, akkor egy egészé
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
  2. A kapor felét is hozzáadjuk, ezzel is összepirítjuk. Az egyforma méretűre legyalult tököt és cukkinit hozzáadjuk a pirított hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel, hogy éppen csak ellepje, felöntjük. Kb. 15 perc alatt puhává főzzük fedő alatt.
  3. A tejfelt és a keményítőt kikeverjük, majd hőkiegyenlítéssel (a hideg tejfelt meleg főzelékkel hígítjuk, mielőtt a forró ételhez adjuk) a tökhöz adjuk. A maradék felaprított kaporral megszórjuk. Utánsózzuk és borsozzuk, ha szükséges. Citromlével tovább ízesítjük.
  4. Készen vagyunk. Nekem szűzérme maradt az előző napról, ugyhogy én azt sütöttem a tetejére. Jó étvágyat hozzá!