Ingredients

  • 4 db velőscsont
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db hagyma héjastól
  • 2-3 db zeller zellerszár és gyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma héjastól
  • 1 paradicsom egészben
  • 1 paprika csípős
  • 1/4 kelkáposzta
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 24 h
  • Ready in: 24 h 20 min

Instructions

  1. A velőscsontot 30 percen keresztül 200 fokon sütőben megpirítjuk.
  2. Ezután a zöldségekkel együtt felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, lehetőleg 2 napon át. Hogy ez sikerüljön, a levest elegendő vízzel tegyük fel főni, mert ilyen hosszú idő alatt sok elfő a léből.
  3. Ha megfőtt a leves, kihűtjük és leszűrjük. Én kis adagokban szoktam lefagyasztani, így praktikusan felhasználható szószok, raguk és mártások készítéséhez. Télen gyakran esszük betétekkel (pl. tojás).

Notes

Megfázás esetén kötelező étel!