Csokis muffin biokörtével és nyers kakaóval.
Ingredients
- 4 ek olívaolaj
- 2 tojás
- 4 ek nyírfacukor
- 1/2 ek vaníliaaroma
- 1 tk fahéj őrölt
- 8 ek körte juice vagy víz
- 400 g körte megtisztítva, nagyobb darabokra vágva
- 4 ek nyers kakaópor
- 1 tk macca por
- 1 tk camu camu
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 175 g liszt teljes kiőrlésű, vagy keverve mandulaliszttel
- 1 tábla étcsokoládé darabokra törve
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kissé olajozzuk ki a muffin-sütőformát, vagy használjunk papírból készült muffinformákat. Ez utóbbit is ki szoktam kissé vajazni vagy olajozni, hogy szépen kijöjjenek a muffinok a papírból.
- Verjük fel a tojást, keverjük ki jól az olajjal, tegyük hozzá a vaníliát, a fahéjat, a juicet vagy a vizet. Adjuk hozzá a körtéket, a kakaóport, a maca és a camu camu porokat is. Tegyük hozzá a sütőport és a szódabikarbónát is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket. Mindezt óvatosan keverjük össze, majd tegyük a muffinformákba.
- Tegyünk a tetejére még körtét és csokidarabokat.
- Süssük kb. 15-20 percig, amíg szépen megsül a belsejük is. Használjunk egy fogpiszkálót, hogy a közepén elvégezzük a sütéspróbát.
Notes
Mennyei a körte és a csoki találkozása!
Hozzászólások