Csokis muffin biokörtével és nyers kakaóval.

Ingredients

  • 4 ek olívaolaj
  • 2 tojás
  • 4 ek nyírfacukor
  • 1/2 ek vaníliaaroma
  • 1 tk fahéj őrölt
  • 8 ek körte juice vagy víz
  • 400 g körte megtisztítva, nagyobb darabokra vágva
  • 4 ek nyers kakaópor
  • 1 tk macca por
  • 1 tk camu camu
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 175 g liszt teljes kiőrlésű, vagy keverve mandulaliszttel
  • 1 tábla étcsokoládé darabokra törve
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kissé olajozzuk ki a muffin-sütőformát, vagy használjunk papírból készült muffinformákat. Ez utóbbit is ki szoktam kissé vajazni vagy olajozni, hogy szépen kijöjjenek a muffinok a papírból.
  2. Verjük fel a tojást, keverjük ki jól az olajjal, tegyük hozzá a vaníliát, a fahéjat, a juicet vagy a vizet. Adjuk hozzá a körtéket, a kakaóport, a maca és a camu camu porokat is. Tegyük hozzá a sütőport és a szódabikarbónát is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket. Mindezt óvatosan keverjük össze, majd tegyük a muffinformákba.
  3. Tegyünk a tetejére még körtét és csokidarabokat.
  4. Süssük kb. 15-20 percig, amíg szépen megsül a belsejük is. Használjunk egy fogpiszkálót, hogy a közepén elvégezzük a sütéspróbát.

Notes

Mennyei a körte és a csoki találkozása!