A cékla csodás színű, értékes és egészséges téli zöldség. Az ünnepek alatt ez a céklakrémleves egy könnyű előételként szolgálhat.

Ingredients

  • 4 közepes cékla
  • 1-2 nagyobb szem burgonya
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kevés olívaolaj, vagy ghee
  • 1-3 zellerszár
  • 2 db babérlevél
  • só, bors, chili
  • friss petrezselyem valamint tejföl, vagy kókusztejszín a tálaláshoz
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 1 h
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 30 min

Instructions

  1. A céklát egészben, hámozatlanul tengeri sóval és olívaolajjal kb. egy óra alatt, fóliába csomagolva megsütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
  2. A burgonyát majdnem készre főzzük sós, babérleveles vízben.
  3. A hagymát megpirítjuk kevés gheen, rádobjuk a felvágott céklát és a majdnem kész, felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk és borsozzuk, majd a zellerszárat is beletesszük, és kb. 10 percig még főzzük.
  4. Ezután a zellerszárat eltávolítjuk és összeturmixoljuk a levet, amit kevés chilivel tehetünk igazán pikánssá. Ha szükséges, utánsózzuk. Friss petrezselyemmel és kókusztejszínnel tálaljuk.