A cékla csodás színű, értékes és egészséges téli zöldség. Az ünnepek alatt ez a céklakrémleves egy könnyű előételként szolgálhat.
Ingredients
For: 4 személyre
- 4 közepes cékla
- 1-2 nagyobb szem burgonya
- 1 kisebb fej hagyma
- kevés olívaolaj, vagy ghee
- 1-3 zellerszár
- 2 db babérlevél
- só, bors, chili
- friss petrezselyem valamint tejföl, vagy kókusztejszín a tálaláshoz
Preparation: 1 h
Cooking: 30 min
Ready in: 1 h 30 min
Instructions
- A céklát egészben, hámozatlanul tengeri sóval és olívaolajjal kb. egy óra alatt, fóliába csomagolva megsütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
- A burgonyát majdnem készre főzzük sós, babérleveles vízben.
- A hagymát megpirítjuk kevés gheen, rádobjuk a felvágott céklát és a majdnem kész, felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk és borsozzuk, majd a zellerszárat is beletesszük, és kb. 10 percig még főzzük.
- Ezután a zellerszárat eltávolítjuk és összeturmixoljuk a levet, amit kevés chilivel tehetünk igazán pikánssá. Ha szükséges, utánsózzuk. Friss petrezselyemmel és kókusztejszínnel tálaljuk.