- course: Főétel
Imádom a friss spenót ízét, mert frissítően savanyú. Ezért, amikor szezonja van, amikor csak tudom, beiktatom az étkezésembe. Ma alig átfuttatva pár gerezd fokhagymával és szerecsendióval készítettem el. Apró, egészben főtt újburgonyát és buggyantott tojást kínáltam hozza.
Ingredients
- 1/2 kg spenót
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj vagy ghee
- 16 db újburgonya kisebb méretűek
- 4 db tojás
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- A posírozott tojás készítésének titka, hogy a tojás legyen friss és szoba-hőmérsékletű, amikor készítjük. A tojásnak vizet forralunk, sót és kevés ecetet adunk hozzá.
- Ha a víz felforrt, alacsonyabbra vesszük a hőfokot, és a vízbe örvényt kavarunk. A felütött tojást kis tálkából öntjük a gyöngyöző vízbe, és forró vízben kb. 4-5 percig főzzük.
- Lecsöpögtetjük, borssal megszórva és félig felvágva tálaljuk, úgy, hogy a tojás sárgája kifolyjon. Főtt burgonyával tunkoljuk.
Hozzászólások