Könnyű nyári főétel, családi vagy baráti grillezésekhez kitűnő, beszélgetés közben gyorsan elkészíthető, akár kis grillsütőn is. A nyári melegben jól esik a zöldfűszeres bárányhús a fetával és a grillezett paradicsommal. Én a kertben készítettem el.

Videórecept

Ingredients

  • 1/2 kg bárányhús darálva
  • 1 csésze zöldfűszer bazsalikom, menta, petrezselyem stb. összeaprítva
  • 4 burgerzsemle
  • só, bors
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 4 marék rukkola vagy egyéb friss salátakeverék
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 15 min
  • Ready in: 30 min

Instructions

  1. A feta sajtot 3 evőkanál olívaolajjal habosra keverjük a robotgépben 2 perc alatt. Félretesszük.
  2. A bárányhúst befűszerezzük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal és az olívaolajjal. Magas lángon, forró serpenyőben 4-4 perc alatt készre sütjük a burgereket. A belsejük 160 fokos kell, hogy legyen, akkor jók.
  3. Ha készen vannak, tegyük félre, pihentessük, amíg a paradicsomot grillezzük és a zsemléket megpirítjuk. A paradicsomokat 2-2 percig ugyanabban a serpenyőben grillezzük mint a burgerhúsokat, jót tesz nekik, kissé átjárja a paradicsomot a burger íze.
  4. A zsemlék mindkét oldalát pirítsuk meg, kenjük meg fetahabbal, tegyük közé a húst, a paradicsomot és a rukkolát.