- course: Főétel
Könnyű nyári főétel, családi vagy baráti grillezésekhez kitűnő, beszélgetés közben gyorsan elkészíthető, akár kis grillsütőn is. A nyári melegben jól esik a zöldfűszeres bárányhús a fetával és a grillezett paradicsommal. Én a kertben készítettem el.
Videórecept
Ingredients
- 1/2 kg bárányhús darálva
- 1 csésze zöldfűszer bazsalikom, menta, petrezselyem stb. összeaprítva
- 4 burgerzsemle
- só, bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 4 marék rukkola vagy egyéb friss salátakeverék
- 1 nagyobb paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- 3 ek olívaolaj
- For: 4 személyre
- Preparation: 15 min
- Cooking: 15 min
- Ready in: 30 min
Instructions
- A feta sajtot 3 evőkanál olívaolajjal habosra keverjük a robotgépben 2 perc alatt. Félretesszük.
- A bárányhúst befűszerezzük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal és az olívaolajjal. Magas lángon, forró serpenyőben 4-4 perc alatt készre sütjük a burgereket. A belsejük 160 fokos kell, hogy legyen, akkor jók.
- Ha készen vannak, tegyük félre, pihentessük, amíg a paradicsomot grillezzük és a zsemléket megpirítjuk. A paradicsomokat 2-2 percig ugyanabban a serpenyőben grillezzük mint a burgerhúsokat, jót tesz nekik, kissé átjárja a paradicsomot a burger íze.
- A zsemlék mindkét oldalát pirítsuk meg, kenjük meg fetahabbal, tegyük közé a húst, a paradicsomot és a rukkolát.
Hozzászólások