Ingredients

  • 1 kg bárányborda
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db zellerszár
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 cs zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1/2 kg újburgonya
  • pirospaprika
  • 1 tk mustár
  • 4 szelet bacon
  • olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 25 min
  • Cooking: 2 h
  • Ready in: 5 h 25 min

Instructions

  1. A bárányt megtisztítjuk. A római tálat előkészítjük (beáztatjuk). A bárányt pár órával a sütés előtt bepácoljuk. A páchoz fokhagymát, rozmaringot, sót, borsot, mustármagot és olívaolajat használunk.
  2. a fehérrépát, a zellerszárat, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellerlevelet. Ezekkel tovább sütjük a húst. A végén, kb. 15 percig fedő nélkül megpirítjuk a húst és kissé a zöldségeket is.
  3. A megsült zöldségeket a mustárral és a báránysült szaftos levével összeturmixoljuk. Ezt köretnek kínáljuk a borda mellé.
  4. Miközben sül a hús a zöldségekkel, a burgonyát is elkészítjük. Az újburgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, vagy mérettől függően kettévágjuk.
  5. Befűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, és az apróra vágott baconnel együtt megsütjük (vagy a bárány mellé a sütőbe berakjuk, természetesen külön tepsiben vagy akár kerti grillen is készíthetjük, amíg a bárány a sütőben készre sül).
  6. A burgonyát jól lepirítjuk. Kívül ropogós, belül krémes lesz. Tálalhatunk! Jó étvágyat hozzá!