course:

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 25 min
Cooking: 2 h
Ready in: 5 h 25 min

Instructions

  1. A bárányt megtisztítjuk. A római tálat előkészítjük (beáztatjuk). A bárányt pár órával a sütés előtt bepácoljuk. A páchoz fokhagymát, rozmaringot, sót, borsot, mustármagot és olívaolajat használunk.
  2. A húst 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Félidőben hozzátesszük a megtisztított zöldségeket: a fehérrépát, a zellerszárat, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellerlevelet. Ezekkel tovább sütjük a húst. A végén, kb. 15 percig fedő nélkül megpirítjuk a húst és kissé a zöldségeket is.
  3. A megsült zöldségeket a mustárral és a báránysült szaftos levével összeturmixoljuk. Ezt köretnek kínáljuk a borda mellé.
  4. Miközben sül a hús a zöldségekkel, a burgonyát is elkészítjük. Az újburgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, vagy mérettől függően kettévágjuk.
  5. Befűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, és az apróra vágott baconnel együtt megsütjük (vagy a bárány mellé a sütőbe berakjuk, természetesen külön tepsiben vagy akár kerti grillen is készíthetjük, amíg a bárány a sütőben készre sül).
  6. A burgonyát jól lepirítjuk. Kívül ropogós, belül krémes lesz. Tálalhatunk! Jó étvágyat hozzá!