course: Főétel
Ingredients
For: 4 személyre
- 1 kg bárányborda
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 db zellerszár
- 1 cs petrezselyem
- 2 cs zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1/2 kg újburgonya
- pirospaprika
- 1 tk mustár
- 4 szelet bacon
- olívaolaj
Preparation: 25 min
Cooking: 2 h
Ready in: 5 h 25 min
Instructions
- A bárányt megtisztítjuk. A római tálat előkészítjük (beáztatjuk). A bárányt pár órával a sütés előtt bepácoljuk. A páchoz fokhagymát, rozmaringot, sót, borsot, mustármagot és olívaolajat használunk.
- A húst 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Félidőben hozzátesszük a megtisztított zöldségeket: a fehérrépát, a zellerszárat, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellerlevelet. Ezekkel tovább sütjük a húst. A végén, kb. 15 percig fedő nélkül megpirítjuk a húst és kissé a zöldségeket is.
- A megsült zöldségeket a mustárral és a báránysült szaftos levével összeturmixoljuk. Ezt köretnek kínáljuk a borda mellé.
- Miközben sül a hús a zöldségekkel, a burgonyát is elkészítjük. Az újburgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, vagy mérettől függően kettévágjuk.
- Befűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, és az apróra vágott baconnel együtt megsütjük (vagy a bárány mellé a sütőbe berakjuk, természetesen külön tepsiben vagy akár kerti grillen is készíthetjük, amíg a bárány a sütőben készre sül).
- A burgonyát jól lepirítjuk. Kívül ropogós, belül krémes lesz. Tálalhatunk! Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások