- course: Desszert
Az őszibarack és a ribizli kellemes párost alkot, csak ajánlani tudom. Egyszerűen elkészíthető úgynevezett börgrés süteményt készítettem. Nyáron édesség gyanánt a legjobb választás lehet, így a gyümölcsöket mindig belecsempészhetjük a család étrendjébe. Annak érdekében, hogy még egészségesebb legyen a desszert, a búzaliszt helyett mandulalisztet és kókuszlisztet használjunk, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy xilittel helyettesítsük. Így készíthetünk valóban „reformpitét”.
Ingredients
- 1 bögre liszt (én kókuszliszt és mandulaliszt fele-fele arányú keverékét használtam, de búzaliszt is megteszi)
- 1 bögre nyírfacukor
- 4 dl kókusztejszín
- 4 tojás
- 3/4 bögre olvasztott vaj
- 1/2 kg őszibarack
- 10 dkg ribizli
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 marék mandula pálcikák
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 40 min
Instructions
- A gyümölcs kivételével keverőtálba tesszük a hozzávalókat, és jól elkeverjük.
- A barackot megtisztítjuk és gerezdjeire vágjuk. Egy kivajazott tortaformába helyezzük a tésztát, megszórjuk a gyümölccsel, arra pedig mehet a mandalaforgács vagy a -pálcika.
- Fél óra alatt 200 fokon megsütjük. Mielőtt kínáljuk, porcukorral megszórjuk.
Notes
Bármely más nyári gyümölccsel helyettesíthető a barack és a ribizli (pl. meggy, szilva, áfonya stb.).
Hozzászólások