Az őszibarack és a ribizli kellemes párost alkot, csak ajánlani tudom. Egyszerűen elkészíthető úgynevezett börgrés süteményt készítettem. Nyáron édesség gyanánt a legjobb választás lehet, így a gyümölcsöket mindig belecsempészhetjük a család étrendjébe. Annak érdekében, hogy még egészségesebb legyen a desszert, a búzaliszt helyett mandulalisztet és kókuszlisztet használjunk, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy xilittel helyettesítsük. Így készíthetünk valóban „reformpitét”.

Ingredients

  • 1 bögre liszt (én kókuszliszt és mandulaliszt fele-fele arányú keverékét használtam, de búzaliszt is megteszi)
  • 1 bögre nyírfacukor
  • 4 dl kókusztejszín
  • 4 tojás
  • 3/4 bögre olvasztott vaj
  • 1/2 kg őszibarack
  • 10 dkg ribizli
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 marék mandula pálcikák
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 40 min

Instructions

  1. A gyümölcs kivételével keverőtálba tesszük a hozzávalókat, és jól elkeverjük.
  2. A barackot megtisztítjuk és gerezdjeire vágjuk. Egy kivajazott tortaformába helyezzük a tésztát, megszórjuk a gyümölccsel, arra pedig mehet a mandalaforgács vagy a -pálcika.
  3. Fél óra alatt 200 fokon megsütjük. Mielőtt kínáljuk, porcukorral megszórjuk.

Notes

Bármely más nyári gyümölccsel helyettesíthető a barack és a ribizli (pl. meggy, szilva, áfonya stb.).