course:

Az őszibarack és a ribizli kellemes párost alkot, csak ajánlani tudom. Egyszerűen elkészíthető úgynevezett börgrés süteményt készítettem. Nyáron édesség gyanánt a legjobb választás lehet, így a gyümölcsöket mindig belecsempészhetjük a család étrendjébe. Annak érdekében, hogy még egészségesebb legyen a desszert, a búzaliszt helyett mandulalisztet és kókuszlisztet használjunk, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy xilittel helyettesítsük. Így készíthetünk valóban “reformpitét”.

Ingredients

For: 4 személyre
Preparation: 10 min
Cooking: 30 min
Ready in: 40 min

Instructions

  1. A gyümölcs kivételével keverőtálba tesszük a hozzávalókat, és jól elkeverjük.
  2. A barackot megtisztítjuk és gerezdjeire vágjuk. Egy kivajazott tortaformába helyezzük a tésztát, megszórjuk a gyümölccsel, arra pedig mehet a mandalaforgács vagy a -pálcika.
  3. Fél óra alatt 200 fokon megsütjük. Mielőtt kínáljuk, porcukorral megszórjuk.

Notes

Bármely más nyári gyümölccsel helyettesíthető a barack és a ribizli (pl. meggy, szilva, áfonya stb.).