- course: Desszert
Ingredients
- 3 db banán érett
- 1 csésze nyírfacukor
- 8 ek vaj
- 2 tojás
- 2 csésze liszt lehet 1 cs. teljes kiőrlésű és 1 cs mandulaliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 marék aranymandula
- 1 marék dió pirított
- 1 marék csokoládé törve, 70%-os
- 2 tábla étcsokoládé 70-80 %-os
- 200 ml kókusztejszín vagy sima tejszín
- 2 ek vaj
- 400 ml kókusztejszín lehűtve
- For: 2
- Preparation: 15 min
- Ready in: 1 h 20 min
Instructions
- A banánkenyérhez a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverem, utána mindezt összekeverem.
- Hozzáadom a masszához a diót, mazsolát és csokit is. A kenyérformát kivajazom és kissé meglisztezem. Mehet is bele a massza, ami 1 óra 5 perc alatt sül készre.
- Ez idő alatt elkészítem a csokiganázst. A tejszínt felmelegítem, nem kell felforralni, és a darabokra tört csokit hozzáadom.
- Ezután a tűzhelyről leveszem és így is összekeverem, majd hozzáadom a vajat is, amivel szép fényesre keverem. Aki édesebben szereti, adhat hozzá steviát, én nem tettem, mert szeretem az igazi keserű csoki ízét. Ezzel a csokiganázs el is készült, ezzel fogom bevonni a banánkenyeret.
- Végül a tejszínt is felverem a habhoz. A tejszín, amivel dolgozunk, legyen hideg! Én a tejszínt nem édesítem, mert a süti és a ganázs nekem elég édes.
Hozzászólások