Ingredients

  • 3 db banán érett
  • 1 csésze nyírfacukor
  • 8 ek vaj
  • 2 tojás
  • 2 csésze liszt lehet 1 cs. teljes kiőrlésű és 1 cs mandulaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1 marék aranymandula
  • 1 marék dió pirított
  • 1 marék csokoládé törve, 70%-os
  • 2 tábla étcsokoládé 70-80 %-os
  • 200 ml kókusztejszín vagy sima tejszín
  • 2 ek vaj
  • 400 ml kókusztejszín lehűtve
  • For: 2
  • Preparation: 15 min
  • Ready in: 1 h 20 min

Instructions

  1. A banánkenyérhez a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverem, utána mindezt összekeverem.
  2. Hozzáadom a masszához a diót, mazsolát és csokit is. A kenyérformát kivajazom és kissé meglisztezem. Mehet is bele a massza, ami 1 óra 5 perc alatt sül készre.
  3. Ez idő alatt elkészítem a csokiganázst. A tejszínt felmelegítem, nem kell felforralni, és a darabokra tört csokit hozzáadom.
  4. Ezután a tűzhelyről leveszem és így is összekeverem, majd hozzáadom a vajat is, amivel szép fényesre keverem. Aki édesebben szereti, adhat hozzá steviát, én nem tettem, mert szeretem az igazi keserű csoki ízét. Ezzel a csokiganázs el is készült, ezzel fogom bevonni a banánkenyeret.
  5. Végül a tejszínt is felverem a habhoz. A tejszín, amivel dolgozunk, legyen hideg! Én a tejszínt nem édesítem, mert a süti és a ganázs nekem elég édes.