- course: Desszert
Ingredients
- 20 dkg diákcsemege aszalt gyümölcsök és magok keveréke
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl presszókávé
- 35 dkg darált zabkeksz
- 15 dkg vaj puha
- 5 dkg kakaópor cukrozatlan
- 1,5 dl meggylekvár vagy szilvalekvár
- kókuszreszelék
- For: 25 darabhoz
- Preparation: 15 min
- Ready in: 2 h 15 min
Instructions
- A diákcsemegét vágjuk durvára. Én datolyát, diót és mogyorót találtam épp itthon, úgyhogy ezek keverékével dolgoztam. A csokit olvasszuk meg a kávéval együtt. Egy nagyobb tálba keverjük össze az összes hozzávalót. Gyúrjuk jól össze a kekszmasszát, majd formázzunk golyókat belőle. Forgassuk meg a golyókat kókuszreszelékben. Pár órára tegyük hűtőbe, mielőtt kínálnánk a süteményt.
Hozzászólások