Amerikában a hamburger és a sültburgonya mellé mindig dukál a coleslaw is, mert savasságával, frissességével és üdeségével ellensúlyozza a zsírosabb és nehezebb ételeket. Ráadásul még kitűnő vitaminforrás is. A coleslaw egy izgalmas köret. Hogy milyen káposztából készül, az az ízlésünkre van bízva. Azt javaslom, készítsük színesen, kétféle káposztából, vörösből és fehérből. De akár kevés savanyú káposztával is megbolondítható.

    Ingredients

    • 6 csésze vegyes káposzta kb fél kg.
    • 3 közepes sárgarépa
    • fél csésze aprított friss petrezselyemzöld
    • 1 csésze majonéz házi majonézt készítettem, egy gyors egyszerű módszerrel
    • 2 ek almaecet
    • 2 ek dijoni mustár vagy magos mustár
    • 1 szál zellerszár apróra vágva
    • fél tk
    • frissen őrölt bors
    • For: 8 személyre
    • Preparation: 25 min
    • Ready in: 25 min

    Instructions

    1. Keverjük össze egy nagy tálban az apró csíkokra vágott sárgarépát és káposztát.
    2. Egy másik tálban keverjük el a majonézt az almaecettel, mustárral, zellerszárral, sóval és borssal.
    3. Az öntet savasságát saját ízlésünknek megfelelően állítsuk be. Az öntet kétharmadát kerverjük össze a salátával (legjobb, ha tiszta kézzel csináljuk). Ha a coleslaw-t még kissé száraznak érezzük, adjunk hozzá még öntetet.
    4. Hagyjuk hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek, és a káposzta puhuljon. Minél tovább áll a káposzta a dressingben, annál puhább lesz.

    Notes

    Tipp: ha marad salátaöntet (dressing) akkor azt felhasználhatjuk mártogatósnak a sárgarépa- és zellerszárrudakhoz.