- course: Főétel
Ingredients
- 6 szelet tarja lehet csontos is
- 4 szelet karaj lehet csontos is
- 8 db salottahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- kb fél kg mangalica zsír el kell lepje a húst, hiszen konfitálunk
- fél sütőtök
- 1 cm gyömbér
- 3 alma kettévágva
- csipet barna cukor
- csipet só, bors, chili
- rozmaring
- olívaolaj
- For: 4 személyre
- Preparation: 15 min
- Cooking: 3 h
- Ready in: 3 h 15 min
Instructions
- A hússzeleteket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a tepsi aljára helyezzük egymás mellé. A sütőt 140- 150 fokra előmelegítjük. Lassú tűzön fogjuk sütni a húst.
- A megtisztított egész salottákat és a pár szem felkarikázott burgonyát is a hús közé szórjuk. A fokhagymát rápréseljük a hússzeletekre, megszórjuk kevés füstölt paprikával. Rákanalazzuk a mangalica zsírt. Mehet is a sütőbe, kb. 3 óra hosszára. Akkor lesz kész, amikor a hússzeletek már kezdenek szépen pirulni.
- Eközben elkészítjük a sütőtökpürét. A felszeletelt tököt befűszerezzük, és pucolatlanul megsütjük sütőpapíron 1,5 óra alatt kb. 150 fokos hőfokon, a hús mellett, egy külön tepsiben. A megsült tököt, gyömbérrel, sóval, borssal és chilivel fűszerezzük, kevés tejet vagy kókusztejet adunk hozzá, hogy kellemes krémes állagot érjünk el.
Hozzászólások