Ingredients

  • 6 szelet tarja lehet csontos is
  • 4 szelet karaj lehet csontos is
  • 8 db salottahagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • kb fél kg mangalica zsír el kell lepje a húst, hiszen konfitálunk
  • fél sütőtök
  • 1 cm gyömbér
  • 3 alma kettévágva
  • csipet barna cukor
  • csipet só, bors, chili
  • rozmaring
  • olívaolaj
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 3 h
  • Ready in: 3 h 15 min

Instructions

  1. A hússzeleteket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a tepsi aljára helyezzük egymás mellé. A sütőt 140- 150 fokra előmelegítjük. Lassú tűzön fogjuk sütni a húst.
  2. A megtisztított egész salottákat és a pár szem felkarikázott burgonyát is a hús közé szórjuk. A fokhagymát rápréseljük a hússzeletekre, megszórjuk kevés füstölt paprikával. Rákanalazzuk a mangalica zsírt. Mehet is a sütőbe, kb. 3 óra hosszára. Akkor lesz kész, amikor a hússzeletek már kezdenek szépen pirulni.
  3. Eközben elkészítjük a sütőtökpürét. A felszeletelt tököt befűszerezzük, és pucolatlanul megsütjük sütőpapíron 1,5 óra alatt kb. 150 fokos hőfokon, a hús mellett, egy külön tepsiben. A megsült tököt, gyömbérrel, sóval, borssal és chilivel fűszerezzük, kevés tejet vagy kókusztejet adunk hozzá, hogy kellemes krémes állagot érjünk el.