course:

Ingredients

For:
4 személyre
Preparation:
25 min
Ready in:
25 min

Instructions

  1. A nokedlihez a lisztet kimérjük, a tojást és a sót a liszthez adjuk, összekeverjük, majd lassan, adagonként adjuk hozzá a vizet, hogy se folyós, se kemény ne legyen a tészta.
  2. Közben kevés sóval vizet forralunk. A tésztát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, hogy feljöjjenek a víz tetejére, és kb. 1-2 perc alatt megfőzzük az apróra szaggatott nokedlit, amit kevés gheere vagy főzőolajra szedünk ki. Majd újabb adagot szaggatunk ki.
  3. A felvert tojást kevés, serpenyőben felmelegített olajon olyan állagúra sütjük, ahogyan mi szeretjük. Végül a tojást és a nokedlit összekeverjük.
  4. A salátaöntet hozzávalóit egy kis befőttes üvegbe tesszük, összerázzuk, és a salátalevelekre önjük.