Teriyaki húsgolyók szezámmaggal és újhagymával. Ha főételnek szánjuk, a húsgolyókat köríthetjük zöldséges rizzsel, zöldséges quinoaval vagy friss salátával.

Ingredients

  • fél kg darálthús marha és sertés vegyesen
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek fokhagyma áttörve
  • fél csésze házi morzsa vagy pankó morzsa
  • 3 ek teriyaki szósz
  • 1/3 csésze gesztenye apróra összevágva
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk
  • 1/2 csésze teriyaki
  • 2 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 2 ek szezámmag
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 35 min

Instructions

  1. A húsgombóchoz a zöldhagymát felszeleteljük, és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd gombócokat formázunk a húsból (én apróbbakat készítettem, falatnyi adagokat).
  2. Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe sütőpapírral kibérelt tepsibe helyezzük a gombócokat, és 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A teriyaki szószt öntsük egy tálba, és forgassuk meg benne a húsgombócokat, amiket ezután forgassunk át a szárazon megpirított szezámmagban és az újhagymában is. Még melegen tálaljuk.