Teriyaki húsgolyók szezámmaggal és újhagymával. Ha főételnek szánjuk, a húsgolyókat köríthetjük zöldséges rizzsel, zöldséges quinoaval vagy friss salátával.
Ingredients
- fél kg darálthús marha és sertés vegyesen
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek fokhagyma áttörve
- fél csésze házi morzsa vagy pankó morzsa
- 3 ek teriyaki szósz
- 1/3 csésze gesztenye apróra összevágva
- 3 szál zöldhagyma
- 1/2 tk őrölt bors
- 1 tk só
- 1/2 csésze teriyaki
- 2 szál zöldhagyma felkarikázva
- 2 ek szezámmag
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 20 min
- Ready in: 35 min
Instructions
- A húsgombóchoz a zöldhagymát felszeleteljük, és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd gombócokat formázunk a húsból (én apróbbakat készítettem, falatnyi adagokat).
- Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe sütőpapírral kibérelt tepsibe helyezzük a gombócokat, és 20 perc alatt készre sütjük.
- A teriyaki szószt öntsük egy tálba, és forgassuk meg benne a húsgombócokat, amiket ezután forgassunk át a szárazon megpirított szezámmagban és az újhagymában is. Még melegen tálaljuk.
Hozzászólások