- course: Főétel
Ingredients
- 1 db nagyobb szűzérme lehártyázva, kb 80 dkg
- 30 dkg füstölt hús
- 1 szál füstölt kolbász csípős
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- só, pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1 kg savanyú káposzta kimosva
- kevés tejföl a tálaláshoz
- For: 4 személyre
- Preparation: 15 min
- Cooking: 1 h 30 min
- Ready in: 1 h 45 min
Instructions
- A húsokból pörköltet készítünk. A szűzpecsenye hamar megfő, kb. 30 perc elég neki.
- A kolbászt akkor tesszük bele, amikor már majdnem készen van a pörkölt, ekkor dobjuk rá a babérlevelet is. Majd jöhet a kimosott savanyú káposzta. Mindezt felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és készre főzzük.
- Nem kell túl sokáig, hogy megmaradjon a káposzta íze, és, hogy ne főjön ki a vitamin. Utánsózzuk és borsozzuk, ha szükséges. Tálaláskor tejfellel körítjük.
Hozzászólások