Ingredients

  • 1 db nagyobb szűzérme lehártyázva, kb 80 dkg
  • 30 dkg füstölt hús
  • 1 szál füstölt kolbász csípős
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • só, pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 kg savanyú káposzta kimosva
  • kevés tejföl a tálaláshoz
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 15 min
  • Cooking: 1 h 30 min
  • Ready in: 1 h 45 min

Instructions

  1. A húsokból pörköltet készítünk. A szűzpecsenye hamar megfő, kb. 30 perc elég neki.
  2. A kolbászt akkor tesszük bele, amikor már majdnem készen van a pörkölt, ekkor dobjuk rá a babérlevelet is. Majd jöhet a kimosott savanyú káposzta. Mindezt felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és készre főzzük.
  3. Nem kell túl sokáig, hogy megmaradjon a káposzta íze, és, hogy ne főjön ki a vitamin. Utánsózzuk és borsozzuk, ha szükséges. Tálaláskor tejfellel körítjük.