- course: Köret
Köretként halakhoz és húsokhoz ideális a sütőben sült burgonya.
Ingredients
- 1 kg sárgaburgonya
- 1 ek olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- frissen őrölt só bors
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 30 min
- Ready in: 1 h 10 min
Instructions
- A burgonyát meghámozzuk, majd feltesszük egészben főzni 10 percre. Ha megfőtt, leszűrjük, és kissé megrázzuk a burgonyákat, hogy minél nagyobb felületük legyen majd ropogós. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és betesszük 30 percre sütni 180 fokon.
- . Ezt követően burgonyatörővel kissé megnyomkodjuk a már majdnem kész burgonyákat, hogy még nagyobb felületen legyen ropogós. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot, és 30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások