Köretként halakhoz és húsokhoz ideális a sütőben sült burgonya.

Ingredients

  • 1 kg sárgaburgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 30 min
  • Ready in: 1 h 10 min

Instructions

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd feltesszük egészben főzni 10 percre. Ha megfőtt, leszűrjük, és kissé megrázzuk a burgonyákat, hogy minél nagyobb felületük legyen majd ropogós. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és betesszük 30 percre sütni 180 fokon.
  2. . Ezt követően burgonyatörővel kissé megnyomkodjuk a már majdnem kész burgonyákat, hogy még nagyobb felületen legyen ropogós. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot, és 30 perc alatt készre sütjük.