Spenótos palacsinta zöldfűszeres túróval töltve spenótos palacsinta

Ez a palacsinta egy valódi színorgia a tányéron. Az íze pedig mindezt csak tovább fokozza. Minden tökéletesen harmonizál. Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik nem szeretik a spenótot, vagy nehezen szánják rá magukat az elkészítésére. Ez a spenótos palacsinta nagyon finom, a túró és a fokhagyma pedig igen jól kiegészíti a spenótot.

Hozzávalók

For: 4 személyre
Preparation:
15 min
Cooking:
15 min
Ready in:
1 h 30 min

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk és leszárazzuk, majd forró vízben egy percig blansírozzuk (forraljuk), utána rögtön jéghideg vízbe dobjuk, hogy megőrizze a spenót szép zöld színét.
  2. Végül a spenótot leturmixoljuk a tejjel és a fokhagymával. A spenótos mix hozzáadásával a többi hozzávalóból palacsintatésztát keverünk, majd hűtőbe tesszük kb. egy órára pihentetni.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a zöldfűszeres túrót: a fűszerekkel és a tejföllel elkeverjük a túrót.
  4. A pihentetést követően kisütjük a palacsintát, és megtöltjük kb. egy kisebb evőkanálnyi túrótöltelékkel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk. Tálaláskor tejfölt és friss zöldfűszert kínálok.

Megjegyzések