Ingredients

For:
4 személyre
Preparation:
15 min
Cooking:
15 min
Ready in:
1 h 30 min

Instructions

  1. A spenótot megtisztítjuk és leszárazzuk, majd forró vízben egy percig blansírozzuk (forraljuk), utána rögtön jéghideg vízbe dobjuk, hogy megőrizze a spenót szép zöld színét. spenót
  2. Végül a spenótot leturmixoljuk a tejjel és a fokhagymával. A spenótos mix hozzáadásával a többi hozzávalóból palacsintatésztát keverünk, majd hűtőbe tesszük kb. egy órára pihentetni.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a zöldfűszeres túrót: a fűszerekkel és a tejföllel elkeverjük a túrót. spenótos palacsinta
  4. A pihentetést követően kisütjük a palacsintát, és megtöltjük kb. egy kisebb evőkanálnyi túrótöltelékkel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk. Tálaláskor tejfölt és friss zöldfűszert kínálok. spenót