Ingredients
- 2 bögre finomliszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szódavíz vagy amennyit felvesz
- csipet só
- fél kk vanília
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk nyírfacukor
- kevés ghee a sütéshez
- For: 2 személyre
- Preparation: 20 min
- Cooking: 15 min
- Ready in: 35 min
Instructions
- A palacsinta tésztáját fakanállal simára kikeverjük. Ha nincs otthon szódavíz, akkor sima vízzel is helyettesíthetjük. Ebben az esetben a tészta nem lesz annyira légies.
- Mivel gheen sütjük a palacsintát, nem lesz olajszag a konyhában, csak a palacsinta illatát érezzük majd. A palacsintasütőt felforrósítjuk. Kevés gheet (kb. egy késhegynyit) dobunk a forró serpenyőbe. Kb. fél szedőkanál palacsintatésztát szétoszlatunk a palacsintasütőben, hogy vékony legyen a tészta. Megsütjük mindkét oldalát.
- Én nutellával, házi eperlekvárral és túróval töltöm meg a palacsintát. A túrókrémhez nem használok tojást. A túrót krémesre töröm (kb. 10 dkg), hozzáadok 1 evők házi tejfelt, 1 citrom reszelt héját, 1 mokkáskanál vaníliát, 1 evőkanál nyírfaporcukrot, és jól elkeverem. Hozzáadok még egy evőkanál mazsolát is. Ezt a krémet töltöm a palacsintába.
- Jó mókázást!
Hozzászólások