Ingredients

  • 2 bögre finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz vagy amennyit felvesz
  • csipet
  • fél kk vanília
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk nyírfacukor
  • kevés ghee a sütéshez
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 15 min
  • Ready in: 35 min

Instructions

  1. A palacsinta tésztáját fakanállal simára kikeverjük. Ha nincs otthon szódavíz, akkor sima vízzel is helyettesíthetjük. Ebben az esetben a tészta nem lesz annyira légies.
  2. Mivel gheen sütjük a palacsintát, nem lesz olajszag a konyhában, csak a palacsinta illatát érezzük majd. A palacsintasütőt felforrósítjuk. Kevés gheet (kb. egy késhegynyit) dobunk a forró serpenyőbe. Kb. fél szedőkanál palacsintatésztát szétoszlatunk a palacsintasütőben, hogy vékony legyen a tészta. Megsütjük mindkét oldalát.
  3. Én nutellával, házi eperlekvárral és túróval töltöm meg a palacsintát. A túrókrémhez nem használok tojást. A túrót krémesre töröm (kb. 10 dkg), hozzáadok 1 evők házi tejfelt, 1 citrom reszelt héját, 1 mokkáskanál vaníliát, 1 evőkanál nyírfaporcukrot, és jól elkeverem. Hozzáadok még egy evőkanál mazsolát is. Ezt a krémet töltöm a palacsintába.
  4. Jó mókázást!