Kéksajtos mártogatós
cuisine:

Ezt a mártogatóst is Amerikában kóstoltam először. A kéksajtért nem vagyok oda, ezt a mártogatóst mégis szeretem, mert a natúr krémsajt szépen meglágyítja a kéksajt kesernyés intenzitását. Amerikában kísérőként kínálják csípősen elkészített csirkeszárnyhoz, sült burgonyához vagy steak burgonyához. De előételként zellerszárhoz és sárgarépához is gyakorta kínálják. Én is most ez ajánlom.

Hozzávalók

Preparation:
10 min
Ready in:
40 min

Elkészítés

  1. Verjük kb. 2 perc alatt kézi mixerrel közepes fokozaton krémessé a krémsajtot.
  2. Majd kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra a mixert, adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük addig, amíg jól összeáll. Adjuk hozzá a kéksajtot is, keverjük, amíg a nagyobb darabok szépen elkeverednek.
  3. Ezután kézi kanállal keverjük bele a snidlinget és a frissen őrölt borsot is. Hűtsük be legalább fél órára. Hűtőben akár egy hétig is eltartható.

Megjegyzések