A beluga lencse a lencsék kaviárja. Több mint kétezer éve termesztik Franciaország Puy vidékén. Íze diós és minerális. Beáztatni sem szükséges előre mint más társait.

    Ingredients

    • 2 csésze beluga lencse
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db zellerszár
    • 1 fej vöröshagyma (nagy)
    • 4 szelet bacon
    • 2 tk dijoni mustár
    • 1 dl vörösbor vagy vörösborecet
    • 2 db babérlevél
    • ghee
    • For: 4 személyre
    • Preparation: 35 min
    • Ready in: 35 min

    Instructions

    1. //cookingmania.hu/ghee-tisztitott-vaj-keszitese-hazilag>ghee</a>n kb. 10 percig mindet megpirítjuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a vörösbort és a dijoni mustárt a babérlevéllel együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy a lencsét éppen ellepje, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Újra melegíthetjük, ha szükséges.