A beluga lencse a lencsék kaviárja. Több mint kétezer éve termesztik Franciaország Puy vidékén. Íze diós és minerális. Beáztatni sem szükséges előre mint más társait.
Ingredients
- 2 csésze beluga lencse
- 2 db sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 4 szelet bacon
- 2 tk dijoni mustár
- 1 dl vörösbor vagy vörösborecet
- 2 db babérlevél
- ghee
- For: 4 személyre
- Preparation: 35 min
- Ready in: 35 min
Instructions
- //cookingmania.hu/ghee-tisztitott-vaj-keszitese-hazilag>ghee</a>n kb. 10 percig mindet megpirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a lencsét, a vörösbort és a dijoni mustárt a babérlevéllel együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy a lencsét éppen ellepje, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Újra melegíthetjük, ha szükséges.
Hozzászólások