Szuper élelmiszerből főzünk újra. 🙂 Ez mindig feldob. Olyan jó tudatosan jókat enni. A quinoa perui növény magja, nagyon egészséges és rengeteg jótékony hatása van az emberi szervezetre. Magas a rost- és fehérjetartalma. Több proteint tartalmaz, mint más gabona. Gluténmentes, sok benne a vas és a kálium. Textúrája a kuszkuszhoz hasonlít, íze kissé diós. Öregedésgátló csodaszer, hiszen magas antioxidáns tartalma lelassítja az öregedési folyamatot. Gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Quinoa enchilada casserole
A quinoát úgy készítjük el, mit a rizst. Dupla annyi folyadékban fedő alatt megfőzzük 15-20 perc alatt. Készíthetünk belőle hideg vagy langyos salátát, de főételnek is tökéletes. Most egy főételt készítünk el belőle.
Videórecept:
Ingredients
- 1 csésze quinoa
- 1 csésze enchilada szósz (előre elkészítve: paradicsomszósz, hagyma, fokhagyma, oregano, kömény, só és bors - kb 20 perc alatt kész)
- 2 ek cillipaprika (zöld, aprítva)
- 1/2 csésze kukorica
- 1/2 csésze bab
- 2 ek korianderlevél aprítva
- 1/2 tk chillipor kömény, só, bors
- 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
- 3/4 csésze reszelt mozarella (vagy edami, vagy bámilyen sajt, ami otthon van:)
- 1 csésze kockázott avokádó
- 1 kockázott paradicsom
- 1/2 kockázott kaliforniai paprika
Instructions
- A quinoat főzzük kétszeres mennyiségű vízben, vagy ha van otthon alaplé, akkor abban .
- A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy kisebb hőálló tálat kikenünk olívaolajjal. A fenti hozzávalókat egy nagy tálban összekavarjuk, majd beletesszük a hőálló tálba, és a tetejét még megszórjuk sajttal. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások