Ő az én legfiatalabb szakmabeli barátom. Immáron Junior Konyhafőnök-jelölt. Merthogy bejutott a tehetségkutató műsorba!
Hogy ki ő, azt egyelőre nem árulhatom el, nevezzük K-nak.

Örömmel közölhetem, hogy K ott lesz a Konyhafőnök Junior első évadában. Gratulálok neki, és végig támogatni fogom, amiben csak tudom. Segítek abban, hogy valóra váljon ennek a fiatal, életvidám, izgága, zizegő fiúnak az álma: ő lehessen az ország első junior konyhafőnöke!

Ahogy már korábbi blogbejegyzésemben írtam, amikor K-val találkoztunk, megtanítottam neki egy-két konyhatrükköt, például a hússütésről. Amikor nálam járt közösen sütöttünk egy szűzérmét, miközben én az ehhez kapcsolódó összes tudásom átadtam neki.
ki-kavarja-konyhafonok-junior

Erre mit ad Isten! K számításaival ellentétben a próbafőzésen nem csirkét kellett készítenie, ahogy arra ő számított és otthon jól be is gyakorolt, hanem egy szűzérmét. Meg is sütötte hát úgy, ahogy azt együtt begyakoroltuk. Köretnek brokkolit blansírozott, hozzá répasalátát és tejszínes mustármártást készített. Egy 12 éves fiú! És bejutott!

elkeszult-konyhafonok-junior

El is gondolkodtatott, vajon miért érdekli őt épp a főzés! Miért nem a foci? A vízilabda vagy a szörfözés? A nyáron miért akart volna inkább főzőtáborba menni, ha nem jön közbe a Junior Konyhafőnök forgatása?  A beszélgetések és a közös főzések alkalmával érződött rajta a főzés iránti szenvedély és az izgatott érdeklődés. Kreatív és nyitott kamasz, aki sokat kérdez, és még ráadásul milyen jókat!
K szülei imádnak főzni, így a növendékem olyan környezetben nőtt fel, ahol a szülők is mindig szívesen használnak új alapanyagokat és kreatívan főznek.

A közösségi portálon is ismerősök lettünk, azóta már többször váltottunk pár szót a főzésről, megbeszéltük, hogy folytatjuk közös kulináris beszélgetéseinket és a felkészülést a Junior Konyhafőnökre.