Creative Chef Eszterrel és Györki Attilával, az Egy szakács naplója című blog írójával most találkoztunk először, de azt hiszem, nem utoljára. A két kiváló séffel egy jó hangulatú estét töltöttünk el közösen, aminek nem csak egy Márton-napi menüsor lett az eredménye, hanem egy kisfilm is, amit hamarosan bemutatunk.

Két séf között – videócsatorna

A közösségi portál hozott minket össze. Előtte sosem találkoztunk, de mindhárman érdeklődéssel követtük a másik munkáját, és figyeltük, ki mit főz, mit csinál a konyhában. Történt, hogy egyikünk ételposztja alatt viccesen kommentelgettünk, mondván, jó lenne majd egyszer együtt főzni. Én megragadtam az alkalmat, és lelkesem elkezdtem szervezni az első összejövetelünket Attilával és Eszterrel. A közös főzéshez felajánlottam a saját konyhámat.
A Márton-napi menüsort egy kisfilmen hamarosan az érdeklődőkkel is megosztjuk, hogy ha valaki kedvet kap hozzá, a közelgő jeles nap alkalmából, vagy akár anélkül is, elkészíthesse.
A közös főzésre Eszter és Attila is ismeretlen ismerősként érkezett, mert eddig csak hallottunk egymásról, igaz, beszélgettünk ugyan, de csak virtuálisan, úgyhogy izgalmasnak ígérkezett a találkozó.
Egyszerre érkeztek bár külön-külön, két órával a forgatás előtt, így volt időnk „összemelegedni”, és átbeszélni a forgatókönyvet, ki mivel készült, mit ad majd a Márton-napi menüsorhoz.
Attila egy különleges sütőtök-krémlevessel készült, Eszter főételként libamellet sütött, amit sütőtök variációkkal tálalt, míg a desszertről én gondoskodtam, New York-i sajttortát készítettem othelló eszenciával, karamellel, pirított pekándióval és szőlőszemekkel. Mindenkinek volt ideje előkészíteni az alapanyagokat a főzéshez, hogy a forgatást időben elkezdődhessen.
Sütő begyújtva, alapanyagok elkészítve, operatőrök beállva, csapó indul.
A forgatásról hoztam néhány werkfotót, is mely jól átadja a forgatás hangulatát, ahol nagyon könnyedén és gördülékenyen zajlott a munka, köszönet a profi stábnak érte.


Mi, mindhárman, nagyon jól éreztük magunkat együtt a konyhában, ezért megbeszéltük, hogy legközelebb Eszternél főzünk, talán egy karácsonyi menüsort.
A filmet hamarosan megtalálhatjátok majd a Youtube csatornámon. Természetesen a blogomon is megosztom majd a linket.
Esztert itt, Attilát itt követhetitek

Receptvideó: így készül a sütőtökkrém leves


A főétel Esztertől: Libamell sütőtök-variációkkal


A desszert Adritól: Sajttorta pekándióval és szőlőesszenciával