Sikerült összehozni egy kerti partit, ahová Titusz, valamint Tánya és néhány családtagja, illetve két baráti házaspár is el tudott jönni.

Őszintén úgy éreztem, én már ezt a partit kezdtem feladni. Már jó ideje, a nyár eleje óta próbálom megszervezni, de nehezen találtunk olyan időpontot, ami mindenkinek jó lett volna. A nyaralások vagy a hétvégi balatoni kiruccanások miatt sokan többszöri próbálkozásomra is nemmel válaszoltak. De én nem adtam fel!
És milyen jól tettem, mert így nemrég sikerült összehozni egy kerti partit, ahová Titusz, valamint Tánya és néhány családtagja, illetve két baráti házaspár is el tudott jönni.
_konyhafonok-tanja-titusz-vereb-parti-001

A vasárnapi partira már szombat délután lelkesen készültem, hiszen igen nagy kihívásra volt számomra, hogy vendégül lássam a legutóbbi Konyhafőnök két nagyon erős versenyzőjét. Először elterveztem a vasárnapi menüt olyan ételekből, amiket már rég készítettem, majd összeállítottam a főzési tervet, hogy tudjam, mit, mikor és miután készítek el. Erre azért volt szükség, hogy a vendéglátás napján már szinte semmi dolgom ne legyen, csak a meghívottakat vendégül látni, és maximum a grillnél közösen sütögetni egyet. Ez volt a terv.

A készülődést néhány előétel elkészítésével kezdtem: a citromos-snidlinges tepertőkrémet kovászos uborkában tálaltam, de volt chilis hideg paradicsomleves bazsalikom olajjal és blansírozott zellerrel. Ezen ételek nagy részét el tudtam készíteni előre. Vasárnap délelőtt már csak a tepertőkrémet kellett frissen az uborkába töltenem, és a zellerszárat blansíroznom. Előkészítettem még előételnek a baconbe tekert grillezett datolyát camembert-rel és rozmaringgal. Ezt vasárnap csak grillezni kellett.

_konyhafonok-tanja-titusz-vereb-parti-003
Az előételeim nagy sikert arattak.
Főételnek bepácoltam a húsokat: citromos-zöldfűszeres csirkét, koreai bbq csirkecombokat és mustáros-mézes csirkét. Köretnek pestós burgonyát készítettem. Egy házaspár még ígért salátákat, így azokat most nem én készítettem. Pácoltam még bárányhúst szuvlákinak. A vendégeim mindet imádták, így minden el is fogyott.
_konyhafonok-tanja-titusz-vereb-parti-020
A desszertet Tánya hozta, egy csodaszép és nagyon finom tortát (Tánya blogját itt követhetitek ), az egyik baráti pár pedig málnás tiramisuval lepett meg, úgyhogy aki akarta, az a cukoradagját is magához vehette.
konyhafonok-tanja-titusz-vereb-parti-007
A parti nagyszerűen sikerült, úgy, ahogy azt vártam. Mindenki jól érezte magát, így jó visszajelzéseket kaptunk a férjemmel. Csatolok néhány fotót, hogy jobban visszaadhassam a hangulatot.
Remélem, még találkozunk Tányával és Titusszal

_konyhafonok-tanja-titusz-vereb-parti-011