Nálunk minden évben elfogynak a lekvárok, mire újra jön a lekvárfőzőszezon.
Idén úgy határoztam, hogy szamócából főzök lekvárt, a lehető legegészségesebben és a lehető legtermészetesebben. Vagyis legyen minél gyümölcsösebb!
Ez volt a mottóm, így nyírfacukorral és agar agar-ral készítettem. Így is kezdtem neki. Elmentem egy őstermelőhöz és beszereztem a szokásos 3 kiló gyümölcsöt, ezúttal szamócát. Már az illatuk lehengerelt, alig vártam, hogy dolgozhassam velük.
Bizton állíthatom, mindig félkilóval több gyümölcsöt kell beszerezni, mert mi magunk is, és a családunk apraja nagyja el-elcsen egy-egy szem szamócát. Erre csak úgy lehet felkészülni, ha több gyümölcsöt veszünk, mit amit eredetileg terveztünk.
Jó befőzést mindenkinek!
Szamócalekvár
Szamócalekvár – egészséges agar agar-ral (növényi sűrítő, zselatin) és nyírfacukorral
Hozzászólások